30 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde başvurular ne zaman?

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde başvurular ne zaman?

Ülkemizde binlerce vatandaş Aile Bakanlığı destek ödemelerinden faydalanıyor... Binlerce vatandaş da bu destek ödemelerinden faydalanmanın yollarını arıyordu. Peki Aile Bakanlığı destek ödemeleri ne zaman yapılacak. İşte detaylar...



Aile Bakanlığı destek ödemeleri binlerce vatandaşımızın faydalandığı önemli bir destek ödemesi... Vatandaşlarımız bu destek ödemesinden ciddi bir fayda görüyor. Ayrıca binlerce vatandaşımız da bu destek ödemelerinden faydalanmanın yollarını arıyor. 

 Peki Aile Bakanlığı destek ödemeleri ne zaman yapılacak. İşte detaylar... 

NE ZAMAN YATACAK?

"Aile Destek ödemeleri devam ediyor mu, başvurular ne zaman yapılacak?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. 2024 yılının sonuna kadar uzatıldığı açıklanan Aile Destek Programı'nın Ağustos ödemeleri yattı, gözler Eylül ayına çevrildi. 850 TL ile 1.250 TL arasında yapılan ödemelerden binlerce aile yararlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, geçen ay toplamda 3,8 milyar lira ödeme yapıldığını açıkladı. Peki, Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? 

DESTEK ÖDEMELERİ UZATILDI

12 aylık bir program olan Aile Destek Ödemeleri, Temmuz ayı itibarıyla sona ermişti. Ancak ödemeler 2024 yıl sonuna kadar uzatıldı. Aralık ayına kadar destekten yararlanan aileler ödeme almaya devam edecek.

SON ÖDEMELER YATTI MI?

Aile Destek Ödemeleri, 9 Ağustos'ta hesaplara yatırıldı. Ağustos ayında ailelere 3,8 milyar TL ödeme yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, hanelere her ay düzenli destek verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 2,2 milyon hanemize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar lira ödeme yapacağız."

EYLÜL ÖDEMELERİ

Aile Destek Ödemelerinin, 15 Eylül'e kadar vatandaşların hesabına aktarılması bekleniyor. Kesin bir tarih açıklanması halinde haberimize ekleyeceğiz.

BU KİŞİLER YARARLANAMIYOR

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamamaktadır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Yardım parasına ihtiyacı olduğunu düşünen vatandaşların destek ödemeleri hesaplara geçirilmeden gerekli evraklarıyla birlikte bölgelerindeki kaymakamlıklara başvuru yapmaları gerekiyor. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön