28 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde flaş gelişme. PTT'den alacaksınız. 7 bin 200 TL ile 15 bin TL arasında değişiyor

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde flaş gelişme. PTT'den alacaksınız. 7 bin 200 TL ile 15 bin TL arasında değişiyor

Aile Bakanlığı tarafından verilen destek ödemeleri alan vatandaşlar hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. PTT'den alacağınız ödemeler hakkında önemli detaylara yer verildi.



Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik önemli bir oranda destek ödemesi veriliyor. Bu destek ödemesi hakkındaki detaylar da vatandaşlara aktarılıyor. Son olarak yine konuyla ilgili önemli bilgiler aktarıldı. Henüz desteğe ihtiyacı olup da başvuru yapmayan vatandaşların başvurması gerekiyor. 

1 YIL DAHA DEVAM EDECEK 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan yeni karar gereği program 1 yıl daha devam edecek. Bu kapsam dahilinde hem yardım alan aileler hem de yardımdan yararlanmak isteyen aileler bu imkandan yararlanabiliyor. Destekleri süren aileler, Ağustos ayı itibariyle ödemelerini PTT’den alabilecek. TC kimlik ile başvurarak alınabilecek yardımlarda tutarlar da arttı. Zira yıllık 7200 TL ile 15.000 TL arasında değişen yardımlar önceki dönemlere göre zamlandı.

SÜREÇ AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

PTT ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda Aile Destek paketi için ödemelerin başlatıldığı belirtildi. Alım gücünün düştüğü, enflasyonun arttığı dönemde daha fazla geçim sıkıntısı yaşayan ailelere devletten uzatılan yardım ile her ay temel ihtiyaçlar karşılanabilecek. Destek alan aileler için süreç aynı şekilde devam edecek. PTT’ye kimlik ile müracaat edilmesi yeterli olacak. Ancak yardımdan yararlanmak isteyenler için yeni başvuru imkanı da bulunuyor. Başvuru yapan isteyenler adımları takip ederek başvurusunu resmi olarak gerçekleştirebilir.

Aile destek paketine başvuru yapmak isteyenlerin dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Bu kriterleri sağlayan aileler için devlet üzerinden başvuru yapılması yeterli. E devlet girişi sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yardım formunun doldurulması ile birlikte başvuru iletilmiş oluyor. Başvurunun incelenmesi sonrasında şartları taşıyanlara ödeme hakkı tanınıyor ve bir sonraki ay itibariyle ödemeler PTT’den yapılmaya başlanıyor. Şartlarda ise tek bir kriter bulunuyor. Buna göre aile içi kişi balına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu şartların sağlanması halinde başvuru ile ödemeler alınabiliyor. Her aileye ödemeler 12 ay boyunca yapılıyor.


Geri Dön