27 / 07 / 2024

Aile Bakanlığı destek ödemelerine flaş zam geldi. Cebinizde dolacak

Aile Bakanlığı destek ödemelerine flaş zam geldi. Cebinizde dolacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödenen destek paralarına da zam geldi. Vatandaşlar zamlı miktarların ne kadar olduğunu merak ediyordu. Bu miktarları sizler için derledik.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Türkiye'de milyonlarca vatandaş, sosyal destek ve maaş ödemelerindeki zam haberlerini heyecanla beklerken, dul ve yetim aylığı, 65 yaş maaşı, engelli aylığı ve evde bakım parası gibi sosyal destek ödemelerinde yapılan zam duyuruları büyük ilgi uyandırdı. Devlet kanallarından gelen resmî açıklamayla, asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının da yeniden düzenleneceği ve zam yapılacağı kesinlik kazandı.

Sosyal yardım ve maaşlara zam konusunda, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve aileler de bakanlık tarafından sağlanan sosyal yardım ödemelerinden faydalanıyor. Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan maaş zammının ardından, sosyal destek ödemelerinde de bir artış bekleniyor. İşte zam oranlarıyla birlikte güncellenen ödemeler:

Yüzde 40-69 arası engelli aylığı ise yeni yıl zammıyla 1.226 TL'den 1.594 TL'ye yükselmiş, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı ise 1.840 liradan 2.392 liraya çıkarıldı. Evde bakım yardımı da yeni yıl zammıyla 3.336 liradan 4.336 liraya yükseltildi.


Geri Dön