03 / 10 / 2024

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. Aile destek yerine yeni ödeme

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. Aile destek yerine yeni ödeme

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımız için Aile destek ödemeleri gerçekleştiriliyordu. Bu ödemeler temmuz ayında bitti. Aile destek ödemesinden sonra yeni bir ödeme başlıyor.




Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza destek ödemeleri altında çok sayıda destek ödemesi gerçekleştiriliyordu. Bakanlık tarafından verilen bu ödemelerin temmuz ayında bitirilmesi kararlaştırıldı. Ancak temmuzdan sonra Bakanlık tarafından vatandaşlara yeni ödemeler verilecek. Aile Bakanlığı tarafından da resmen açıklandı. 

HEDEF, DÜŞÜK GELİRLİ HANELERE DESTEK OLMAK 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz süreçlerde düşük gelirli hanelere destek olabilmek için vatandaşlık maaşı sağlayacağını duyurmuştu.

Vatandaşlar, bu konuda yeni bir gelişme olup olmadığını öğrenmek için bakanlığın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını yakından takip ediyor. 

SOSYAL YARDIMLAR DEVAM EDECEK 

Aile destek paketi ödemelerinin sona ermesinin ardından, vatandaşlar ağustos ayında hangi sosyal yardımların yapılacağını da merak ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, önceki aylarda olduğu gibi belirli bir takvime göre sosyal yardımları hak sahiplerine iletmeye devam edecek. 

15 AĞUSTOS'TA EVDE BAKIM MAAŞI 

Tahminlere göre, 10 Ağustos civarında yaşlı ve engelli aylıkları, 15 Ağustos'ta evde bakım maaşı, 20 Ağustos civarında ise sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin yapılması bekleniyor. 

Bakanlık, ağustos ayı sosyal yardımları ile ilgili duyuruları resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yapacak.

Vatandaşlar, bu duyuruları takip ederek kendilerine en uygun desteklerden faydalanabilecekler.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön