Ekonomi

Aile Bakanlığı resmen açıkladı. O gün hesabınıza 9000 TL yatacak

Aile Bakanlığı’ndan milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren flaş bir açıklama geldi…O gün vatandaşların hesabına 9000 TL yatacak.

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinden faydalanan çok sayıda vatandaşımız var… Hane halkı destek ödemeleri adı altında verilen 850 TL’den 1250 TL’ye kadar olan destekler vatandaşların hesaplarına geçirilmeye başlandı. Ancak “Evde bakım destek ödemeleri” adı altında evde bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik verilen destek ödemeleri ise hala hesaplara yatmadı. Aile Bakanlığı da resmen açıklama yaptı. O gün hesaplarınıza 9000 TL ödeme gerçekleştirilecek.

AİLE BAKANLIĞI RESMEN AÇIKLADI

Her ayın 15'i itibari ile hesaplara aktarılan Evde Bakım Maaşı ile alakalı sorgulama işlemleri de dikkat çekiyor. Hak sahibi birey Ağustos ayında zamlı ödemelerinin hesaplara geçeceği tarihi sorguluyor. E-Devlet üzerinden "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası kullanılarak, ödemelerin hesaplara yatırılıp yatırılmadığı konusunda bilgilere ulaşılıyor. 

7608 TL YERİNE 9000 TL ÖDENECEK

Temmuz ayında memur maaş katsayısınca zamlanan evde bakım maaşı ile alakalı zamlı ödemelerin tutarları merak ediliyor. Önceki aylarda 7608,77 TL olan evde bakım maaşı, yeni düzenlemelerle birlikte 9077,1 TL’ye yükseldi. 

EMEKLİLER İÇİN DE DİKKAT ÇEKEN HABER

Emekli maaşı alan engelli bireylerin evde bakım parası alıp almayacağı sorusunun yanıtı da merakla araştırılıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada engel oranı % 50’nin üzerinde olan ve emekli maaşı muhtaçlık sınırının altında bulunan bireylerin, evde bakım desteğinden yararlanabilecekleri ifade ediliyor.