Kent Haberleri

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Çocuğu olanlar acil baksın

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yardımlardan çok sayıda vatandaşımız faydalanmak istiyor... Son olarak Aile Bakanlığı tarafından yeni bir duyuru gerçekleştirildi. Çocuğu olan ailelerin acil bakması gerekiyor...

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yardımlardan çok sayıda vatandaşımız bugüne kadar faydalandı. Vatandaşlarımız bundan sonra da bu yardımlardan faydalanmak istiyor... Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bir yardım kampanyası hakkındaki detaylar da vatandaşlarımıza aktarıldı. Çocuğu olan ailelerin buna bakmasında fayda var. 

DEZAVANTAJLI BİREYLERE PARA YARDIMI YAPILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başta yaşlılar, engelliler ve kronik hastalığı olan kişiler olmak üzere dezavantajlı bireylere para yardımı yaparak bu kişilerin toplumsal hayata daha aktif bir katılım sağlamasına yardımcı oluyor. Bakanlık, bunun yanı sıra, çocuklu ailelere de çeşitli nakdi yardımlar yaparak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda, bakanlık tarafından çocuklu ailelere yönelik “Çoklu Doğum Yardımı” adı altında yeni sosyal yardım programı uygulamaya başladı. Çoklu Doğum Yardımı, çoklu doğumla dünyaya gelen 0-2 yaş aralığında bebeklerin bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik bir sosyal yardım projesi olarak biliniyor.

YASAL TEMSİLCİSİ BAŞVURU YAPABİLİYOR

Çocuklu Doğum Yardımı’na anne, anne adına baba veya yasal bir temsilci başvuru yapabiliyor. Başvurular için ise şartları sağlayan vatandaşların ikamet ettiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) bizzat gitmek gerekiyor. Bunun yanı sıra, e-Devlet sisteminde de başvuru yapılabiliyor. Bu doğrultuda, başvurular için sadece kimlik belgesinin olması yeterli oluyor.

ÖDEMELER NE KADAR OLACAK? 

Hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’inden, yani 2024 yılı için 5 bin 667 liradan az olan haneler yararlanabiliyor. Bu şartları sağlayan vatandaşlar başvuru yapma hakkı kazanıyorken, başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda hak sahibi olarak iki ayda bir 400 TL nakdi yardım alıyor.

Bakanlığın sağladığı söz konusu yardım ödemesini almaya hak kazanan kişilerin hesabına Çoklu Doğum Yardımı adı altında iki ayda bir 400 TL yardım ödemesi aktarılıyor.