03 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı zamlı ödeme miktarı ne kadar? Aile Bakanlığı'nın sürprizi ile yardım kaç TL oldu?

Aile Bakanlığı zamlı ödeme miktarı ne kadar? Aile Bakanlığı'nın sürprizi ile yardım kaç TL oldu?

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara ödenen yardımlara zam yapıldı. Zammın ardından vatandaşlar ne kadar alacaklarını merak etmeye başladı. İşte konuyla ilgili detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı milyonlarca dar gelirli aileyi mutlu edecek yeni bir yardım paketini duyururken bu destek ödemeleri hakkında Bakan Derya Yanık bu yardıma hem kiracıların hem de ev sahiplerin başvuru yapabileceklerini belirtti. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda da yapılan doğalgaz yardımı, yüksek enflasyon ve enerji fiyatlarının artması nedeniyle bu yıl 2.500 TL olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara verileceği aktarıldı.

Bakan Yanık açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı sosyal yardımlar ile alakalı detayları kamuoyuna paylaştı ve yardımın önceki senelerde 1.150 TL olarak verildiğini, ancak artan doğalgaz fiyatları nedeniyle yardım tutarının da arttırılmasına karar verildiğini aktardı.

Önceki yıllarda 415-1.150 TL arasında olan doğalgaz destek ödemeleri, yapılan son güncelleme ile bu yıl en az 900 TL, en fazla 2.500 TL olacağı paylaşıldı ve yardım paketine ev sahiplerinin yanı sıra kiracıların da başvuru yapabileceği 311 bin hanenin bu yardımdan faydalandığını, bu yıl yapılan yeni düzenlemeler ile daha fala vatandaşa destek ödemesinden yararlanacağı aktarıldı.

 


Geri Dön