08 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı'dan evde destek ödemesinde 9.000 TL alanlar dikkat! Resmen belli oldu

Aile Bakanlığı'dan evde destek ödemesinde 9.000 TL alanlar dikkat! Resmen belli oldu

Aile Bakanlığı tarafından son olarak zamlanan evde bakım destek ödemesini alacak vatandaşların merak ettiği bir konu açıklığa kavuştu.



Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen destek ödemelerinin yanında, evde bakıma muhtaç vatandaşlarımız için de destek ödemesi yapılıyor. 

Bakanlık tarafından son olarak bu ödemeler temmuzdaki enflasyon farkı nedeniyle zam yapılmış ve bu rakam 9.000 TL seviyelerine çıkarılmıştı. 

Bu parayı ilk olarak alacak vatandaşların merakla beklediği tarih de resmen belli oldu. 

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI NELER

18 yaşından büyükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda; ‘ağır engelli’ veya ‘tam bağımlı’, 18 yaşından küçükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda ise ‘ağır engelli veya ‘çok ileri düzeyde özel gereksinimi vardır’, ‘belirgin özel gereksinimi vardır’ ve ‘özel koşul gereksinimi var’ ifadelerinden birinin yer alması gerekiyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından engelli bireyin başkasının yardımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek şekilde bakıma ihtiyacı olduğunun tespit edilmesi halinde engelli birey evde bakım yardımından yararlanmaya başlıyor.

T.C KİMLİK NUMARASIYLA SORGULANABİLİYOR

Evde bakım maaşı e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.

SMS İLE DE ÖĞRENİLİYOR

Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor. 

9 AĞUSTOS'TAN SONRA HESAPLARDA

Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre vatandaşlara yatırılacak paraların 9 Ağustos'tan sonra teker teker hesaplara geçirilmesi bekleniyor. 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön