09 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı’ndan 1250, 1100, 950 ve 850 alanlar dikkat! 9 Ağustos’ta resmen başladı

 Aile Bakanlığı’ndan 1250, 1100, 950 ve 850 alanlar dikkat! 9 Ağustos’ta resmen başladı

Aile Bakanlığı destek ödemelerinin devam edip etmeyeceği vatandaşlar tarafından çok merak ediliyordu… Destek ödemelerinin devam etmesi herkesi sevindirdi. Aile Bakanlığı’ndan 1250, 1100, 950 ve 850 alanlar dikkat! 9 Ağustos’ta resmen başladı.



Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlarımıza destek amacıyla çok sayıda aileye destek ödemesi gerçekleştiriliyordu.

Geçtiğimiz sene bitmesinin ardından uzatılan destek ödemeleri, bu sene yıl sonuna kadar bir kez daha uzatıldı.  

Aile Bakanlığı’ndan 1250, 1100, 950 ve 850 alanlar dikkat! 9 Ağustos’ta resmen başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Göktaş, kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini belirterek ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 3,8 milyar lira ödeme yapacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Türkiye Aile Destek Programı'nın bu yılın sonuna kadar uzatıldığı bilgisini aktaran Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmadığı için düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı'na dahil ettiklerini hatırlattı.

 VATANDAŞLARIN HESABINA HER AY DÜZENLİ OLARAK AKTARILIYOR

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı'nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 92,1 milyar lira destek sağladıklarını ayrıca bu kapsamda hanelere her ay düzenli destek verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 2,2 milyon hanemize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar lira ödeme yapacağız."

Bakanlık olarak gelişen ve değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarının altını çizen Göktaş, "Bu kapsamda sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön