11 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan 9000 TL'lik yeni yardım! Resmen açıklandı

Aile Bakanlığı'ndan 9000 TL'lik yeni yardım! Resmen açıklandı

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza farklı kalemler altında çok sayıda farklı destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Bakanlık tarafından dezavantajlı gruptaki vatandaşlarımız için de yeni bir yardım paketi devreye sokuldu.



Aile Bakanlığı, bütçesinin el verdiği sürece toplumun her türlü dezavantajlı kesimine yardım ulaştırmaya çalışıyor. 
Aile Bakanlığı tarafından son olarak toplumun bir dezavantajlı kesimi hakkında yeni destek paketi devreye sokuldu. 
Aile Bakanlığı'nın paketinde 9000 TL ödeme ön görülüyor... 

HEDEF, EKONOMİK YÜKÜ HAFİFLETMEK

Yaşlı ve engelli vatandaşlar başta olmak üzere toplumun her kesiminden ihtiyaç sahiplerine para yardımı yaparak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ekonomik ve sosyal bakımdan zor durumdaki vatandaşlara yardım yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, kronik hastalığı olan vatandaşlara da para yardımı yapan bakanlık, Tüberküloz ve SSPE hastalığı yüzünden psiko-sosyal ve ekonomik sorun yaşayan kişilerin öz bakım ihtiyaçları ve fiziki ortamlarının iyileştirilmesi amacıyla aylık sosyal yardım ödemesi yapıyor. Söz konusu nakdi yardım programı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Fonu ile finanse edilen bir yardım programı olarak biliniyor.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Bu yardım ödemesinden, Türk vatandaşı olup 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun ikinci maddesinin dördüncü fıkrası doğrultusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen, Tüberküloz ve SSPE hastalığından mustarip vatandaşlar yararlanabilecek. Buna göre, bu kişiler ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçedeki SYDV’ye giderek başvuru yapabilecek.

9 BİN TL'YE YÜKSELTİLDİ

Müracaatın gerçekleştirildiği SYDV tarafından gerekli incelemelerin ardından mütevelli heyetince 3294 sayılı Kanunun ikinci maddesinin dördüncü fıkrası doğrultusunda değerlendirme yapılacak. Bu para yardımı, kronik hastalıklar yardım programı doğrultusunda yararlanıcı olan Tüberküloz hastalarının Sağlık Bakanlığınca belirlenen sağlık kontrollerini yapması koşuluyla yapılacak. Bu şartın kontrolü, Tüberküloz hastalarının kayıtlı olduğu Verem Savaş Dispanserinde gerçekleşen sağlık kontrollerine yönelik bilgilerinin Sağlık Bakanlığı veri tabanından alınmasıyla gerçekleştirilecek ve sistem üzerinden ödemeler hazırlanacak.
Söz konusu para yardımı doğrultusunda şartları sağlayan ve SYDV’deki mütevelli heyetince başvurusu onaylanan Tüberküloz veya SSPE hastalarına (10 bin) gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutar kadar düzenli nakdi yardım yapılacak. Bu rakam, 7 bin 608 lirayken, 3 Temmuz’da memur maaşlarına gelen zammın ardından 9 bin 077 liraya yükseldi.

Bu sosyal yardım ödemesinden aranan tüm koşulları sağlaması şartıyla tüberküloz hastalarında hastalığın tipine göre 6 ay ile 30 ay arasında, SSPE hastaları ise hastalıkları sürdüğü sürece ödeme almaya devam edecek.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön