22 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan bir de bayram öncesi güzel haber

Aile Bakanlığı'ndan bir de bayram öncesi güzel haber

Aile Bakanlığı ödemelere tam gaz devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından bayram öncesinde de vatandaşlara güzel bir haber geldi.



3294 sayılı kanuna göre ihtiyaç sahibi aileler, bu temel gıda kolisinden faydalanabilecekler. Bu yardım kolileri, özellikle bayram öncesi olmak üzere yılda iki kez bu kişilere verilecek. Ayrıca gerekli görüldüğünde, sene içinde de bu ailelere yardım kolisi verilmeye devam edilebilecek.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre, bu yardım kolisinden faydalanmak için ihtiyaç sahibi ve dar gelirli bir konumda olmak gerekiyor. Buna göre, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, sosyal güvencesi olsa bile hane içinde, kişi başına düşmekte olan gelirin asgari ücretin 3’te 1’inin altında kalanlar, bu yardımdan faydalanabilecekler.

Yapılan başvuruların ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, gelen başvuruları incelemektedir ve uygun görülen aileler, bu yardımdan faydalanabilirler. Bu yardım için başvuru yapmak için ise aile bireyinin 18 yaşından büyük olması şartı da aranmaktadır. Koşulları sağlayan kişiler, bayram öncesi yardım kolilerini alabilecekler.


Geri Dön