15 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen 2.000 TL para müjdesi! Hemen PTT'den siz de şık diye alın!

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen 2.000 TL para müjdesi! Hemen PTT'den siz de şık diye alın!

Aile Bakanlığı'ndan sevindirici haber! Başvuranlara beklenen destek müjdesi geldi. PTT aracılığıyla verilecek olan 2.000 TL'lik ödemeyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Detaylar için okumaya devam edin!



Başvuru yapabilmek için gerekli belgeler arasında, yaşlılık veya engelli maaşı alan kişilerin eşi veya oğlunun askerde olması ve Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından muhtaçlık kararı verilmesi yer almaktadır. Ancak başvuruda bulunan vatandaşlardan T.C. Kimlik Numaralı nüfus cüzdanı dışında herhangi bir belge talep edilmemektedir.

Muhtaç Asker Ailesi Yardımı kapsamında aylık 1000 TL olmak üzere 2 ayda bir 2000 TL'lik düzenli ödeme yapılmaktadır. Yardım programı askerlik süresince devam etmekte olup, en fazla on iki ay sürebilmektedir.

Başvuruların sonuçlanabilmesi için askerlik durumuna ilişkin belgenin Milli Savunma Bakanlığı tarafından sisteme işlenmesi gerektiği ve bu nedenle sonuçlanma sürecinin zaman alabileceği ifade edilmektedir. Başvuru sahipleri ilerleyen zamanlarda tekrar bilgi almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iletişime geçebilirler.

Muhtaç asker ailelerine sağlanacak bu yardım programıyla, askerlik görevini yerine getiren vatandaşlarımızın aileleri maddi anlamda desteklenerek zorlu süreçlerinde rahatlama sağlanması hedeflenmektedir. Bu sayede, devletimizin askerlerimize ve ailelerine verdiği değer bir kez daha ortaya konmaktadır.


Geri Dön