04 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi geldi! Süre uzadı duyanlar sevinç gözyaşlarına boğuldu

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi geldi! Süre uzadı duyanlar sevinç gözyaşlarına boğuldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığı ile ödenen destek yardımları programının Temmuz ayı itibari ile biteceğini açıklamıştı. Bakanlık aracılığı ile yapılan açıklamada, destek yardımları programının zamanının uzatıldığı söylendi. İşte detaylar.



Aile Bakanlığı'nın destek ödemeleri ile alakalı olarak, programların 2023 temmuz ayında biteceği söylenmişti. Fakat son gelen haberlere göre, programların süreceği ve desteklerin ödenmeye devam edeceği ilan edildi. Bu gelişme, ailelere sunulan yardımların devamlılığı açısından önem taşıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile Bakanlığı aracılığı ile sunulan Aile Destek Programı, değişik gelir aralıklarındaki vatandaşlara maddi katkı sunuyor. Program bağlamında, kişi başına düşen aylık gelir aralıklarına göre değişen bedellerde ödemeler veriliyor. En çok 1 sene süreyle devam eden programın son ödemesi 2023 Haziran ayında yapılacak ve program sona erecek. Ayrıca, programın içeriği genişletilerek çocuklu ailelere has ilave destek sağlanıyor. Hanedeki çocuk sayısına göre tespit edilen bedellerde ödemeler yapılıyor ve ilave ödeme bedelleri 350 ila 650 TL arasında değişiyor.

Aile Bakanlığı ndan son dakika müjdesi geldi! Süre uzadı duyanlar sevinç gözyaşlarına boğuldu

DESTEK PROGRAMI HAZİRAN AYINDAN SONRA...

Aile Bakanlığı'na yakın kaynaklardan alınan bilgiler ışığında, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin arkasından Aile Bakanlığı, vatandaşların faydasına olan destek programlarını genişletmeyi ön görüyor. Bakanlık, vatandaşların daha çok yararlanması için ödeme miktarlarını yükseltecek ve destek programının zamanaını uzatmaya karar verdi. Bu vesile ile, vatandaşlar destek ödemelerinden daha uzun süre yararlanabilecekler.

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi geldi! Süre uzadı duyanlar sevinç gözyaşlarına boğuldu


Geri Dön