Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının giderilebilmesi için SED yardımı sağlanıyor. Peki SED yardımına yeni zam yapıldı mı?  Yoksul ve ihtiyaç sahibi aileler için çocukların masraflarının giderilebilmesi için aylık şekilde yapılan destek ödemesi de bu yardımlar arasında yer alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, ihtiyaç sahibi binlerce vatandaş için birçok farklı kalemde sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Yoksul ve ihtiyaç sahibi aileler için çocukların masraflarının giderilebilmesi için aylık şekilde yapılan destek ödemesi de bu yardımlar arasında yer alıyor. 

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için peş peşe hesaplara yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi ile ilgili detaylar sık sık araştırılıyor ve merak ediliyor. 

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi alan binlerce aile, destek tutarına zam gelip gelmediğini merakla araştırıyor. 

SED ödemeleri süreli ve geçici şekilde nakdi olarak ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına bir bir yatırılıyor. Geçici ekonomik destek yılda bir defa veya en çok iki defa veriliyor. Süreli ekonomik destek ise onayda yer alan süre kapsamında her ay hesaplara yatırılıyor. 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı? 

SED ÖDEMESİ MART 2023 KAÇ LİRA? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulunarak, dezavantajlı durumda olan bireylerin çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri çerçevesinde desteklendiğine vurgu yaptı. 

Bakan Derya Yanık, Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamasında "Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 Türk Lirası'na, yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1.594 Türk Lirası'na, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 Türk Lirası'na, Evde Bakım Yardımı 4.336 Türk Lirası'na ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 Türk Lirası'na yükseldi" şeklinde konuştu ve yeni düzenlemenin ardından zamlı tutarların peş peşe yatacağına dikkat çekti. 

Bakanlık tarafından,  çocukların maddi sebeplerle ailelerinden ayrılmalarının engellenmesi için SED desteği sağlanıyor. 

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi alan binlerce vatandaş, SED yardımına zam yapılıp yapılmadığını merak ediyor. 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı? 

Bakan Yanık, Mart ayı SED ödemelerine ilişkin yaptığı son açıklamasında "SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz" diye konuştu ve yatan tutarı da duyurdu. 

Yanık, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocukları için Mart ayı içinde toplam 582 milyon 692 bin 272 TL'lik SED yardımı yapıldığının altını çizdi. 

Mazot ve gübre desteği il il hesaplara yatırıldı! 2023 mazot gübre ödemelerinde son dakika! Çiftçiler hemen bakın! 

Aile Destek Programı müjdeleri peş peşe geldi! Hesaplara tek tek 1.100 ve 1.250 TL yatırıldı! Bu parayı sakın kaçırmayın

Dolar o tarihte tam bu kadar olacak! Rakamlar peş peşe açıklandı! 1 doları bile olan resmen buz kesti! 

Altını olanlara kötü haber! Az önce tek tek açıklanan bu rakamları görenin dünyası yıkıldı! 30 Mart 2023 altın fiyatları