07 / 07 / 2024

Aile Bakanlığından sosyal destek ödemesine okkalı zam müjdesi! Ödemeler yüzde 50 arttırıldı!

Aile Bakanlığından sosyal destek ödemesine okkalı zam müjdesi! Ödemeler yüzde 50 arttırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca sağlanan ücretsiz şehir içi ulaşım için yapılan gelir desteği ödemelerine zam yapıldı. İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca sağlanan ücretsiz şehir içi ulaşım için yapılan gelir desteği ödemelerine zam yapıldı. Konuya ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından vatandaşlar desteğin detaylarını sorulamaya başladı. 

Söz konusu değişikliğe göre, belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait şehirler içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ve özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine sağlanan gelir desteği ödemeleri, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 artırıldı.

Aile Bakanlığından sosyal destek ödemesine okkalı zam müjdesi! Ödemeler yüzde 50 arttırıldı!

Bu kapsamda, 1 Temmuz'dan itibaren, şehirler içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel denizyolu ulaşımı aracı için aylık 2 bin 250 TL olan destek ödemesi miktarı 3 bin 375 TL'ye,  Ankara  ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 2 bin 992,5 TL ise 4 bin 500 TL'ye yükseltildi.

Büyükşehir belediyesi olan diğer sehirlerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 2 bin 250 TL'lik destek 3 bin 375 TL'ye büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına ödenen aylık 1800 TL'lik destek ise 2 bin 700 TL'ye çıkarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, engelli ve yaşlıların ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları uygulaması kapsamında, 2015 yılından bu yana 1 milyar 662 milyon TL gelir desteği ödemesi gerçekleşti.

5 bankada peş peşe büyük deprem! Ziraat, Yapı Kredi, Akbank, Garanti ve 1 banka daha resmen açıkladı! Hemen bakın!

Çaya dev zam geldi! Raftaki etiketler peş peşe değişti! 1 kg çay ne kadar oldu?


Geri Dön