15 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'nın nisan müjdesinden sonra bomba o müjdeden daha müjde mayıs müjdesi

Aile Bakanlığı'nın nisan müjdesinden sonra bomba o müjdeden daha müjde mayıs müjdesi

Aile Bakanlığı tarafından nisan ayından duyurulan müjdelerin ardından devlet tarafından bu sefer gençlere yönelik çok önemli bir müjde geldi. İşte devlet tarafından gençlere yönelik hazırlanan programın detayları.



Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında vaatlerini bir bir açıkladı. Farklı sektörlerdeki yapacakları çalışmalara değinen Erdoğan, yeni evlenecek gençlere de 150 bin TL faizsiz kredi verileceğini duyurdu. Alınan son bilgilere göre kredinin Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verileceği belirtildi. Evlilik kredisi 2 yıl geri ödemesi ve 48 ay vadeli olacak. Yani evlenecek gençler 2 yıl sonra taksit ödemeleri şu şekilde olacak;

Toplam Kredi Tutarı: 150.000 TL

Aylık Ödeme: 3.125 TL

Kredinin aylık ödemesi 3.125 TL olacak bu da asgari ücretin yaklaşık 5’te ikisine denk geliyor. Erdoğan’ın seçilmesi durumunda yüzbinlerce vatandaşın bu paketten faydalanması bekleniyor.

Ak Parti Seçim Beyannemesinde de belirtilen proje düşük ödeme tutarı, yüksek limit ve 2 yıl geri ödemesiz olması sebebiyle. Evlenmek isteyen ancak imkanı olmayan gençlere büyük bir kolaylık olacak. Çalışamadan her Türk gencinin faydalanması bekleniyor.


Geri Dön