24 / 05 / 2024

Aile Bakanlığının verdiği destekler neler? Hemen başvurup paranızı alın!

Aile Bakanlığının verdiği destekler neler? Hemen başvurup paranızı alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla maddi durumu kötü, dezavantajlı ve yakınını kaybetmiş kişilere çeşitli destekler sağlıyor. Peki, bakanlığın insanlara yaptığı yardımlar neler?



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca tek seferlik, belli aralıklarla veya senelik yapılan çeşitli sosyal yardımlar var. Bakanlığa yapılan başvuruların ayrıntılı bir şekilde incelenmesi sonucunda verilen bu yardımların kapsamı ve çeşitliliği ise oldukça geniş. Peki, bakanlık hangi destekleri veriyor?

DOĞUM YARDIMI

Doğum yardımından 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğum yapan, Türk vatandaşı ve Mavi Kart sahibi herkes yararlanabiliyor. Doğan ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 lira tutarında ödeme yapılıyor.

 Aile Bakanlığının verdiği destekler neler? Hemen başvurup paranızı alın!

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA NAKDİ YARDIM

Resmî nikahlı eşi hayatını kaybeden, hanede sosyal güvencesi olan kimse bulunmayan, ihtiyaç sahibi kadınlara 3294 sayılı yasa gereği 2 ayda bir olmak üzere bin lira ödeme yapılır.

ASKER AİLELERİNE NAKİT DESTEĞİ

Aile üyelerinden biri askerlik hizmetini yerine getiren ve sosyal güvencesi olmayan hanelere askerlik süresi boyunca yardım yapılır. Eğer askerdeki kişi evliyse bu yardımdan eşi, değilse annesi ya da babası yararlanır. 2 ayda bir yapılan bu yardımın tutarı ise 800 lira.

İşte diğer yardımlar...


Geri Dön