28 / 06 / 2024

Aile Destek ödemeleri ne zaman sona erecek?

Aile Destek ödemeleri ne zaman sona erecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2022'de ödenmeye başlanan Türkiye Aile Destek Programı, iki senedir devam ediyor. Buna göre, 2024 yılı için Aile Destek Ödemeleri'nin devam edip etmeyeceği konusu merak ediliyor.



Haziran ayı sonunda sona eren Aile Destek Paketi'nin uzatılıp uzatılmayacağı da gündemdeki önemli konulardan biri olarak vatandaşlar tarafından takip edilmektedir. Aile Destek Programı, 2024 Haziran ayının sonlarına yaklaşırken gündemde önemli bir yeri var. Her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek Yardımı, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hesaplarına yatırıldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Aile Destek Ödemeleri bir yıl daha uzatılmıştı, bu da önümüzdeki Temmuz ayında ödemelerin devam edip etmeyeceği sorusunu gündeme getirdi. Bu bağlamda, Aile Destek Ödemesi'nin uzatılıp uzatılmadığı, son ödeme tarihi ve devam edip etmeyeceği gibi konular, öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında, Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin son kez 2024 Temmuz ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Aile Destek ödemeleri ne zaman sona erecek?

ahaber.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Program doğrultusunda, 850 ile 1250 Türk Lirası arasında değişen tutarlarda ve en fazla 12 ay süreyle ödemeler yapıldı. 12 aylık ödeme süresinin sonuncusu Haziran ayında tamamlandı. Destek programının sona ermesi nedeniyle son ödeme ise Temmuz ayında yapılacak.

Öte yandan, Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelerin desteklenmesi amacıyla Temmuz 2023-Haziran 2024 dönemi boyunca uygulandı. Program, hanelerin kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için aylık 850-1250 TL arasında değişen yardım ödemelerini içeriyor. Buna göre, Programın uzatılıp uzatılmayacağı henüz netlik kazanmadı. Uzatma kararı alınmazsa, Temmuz ayı ödemesi ile beraber program sona erecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Ödemeler bayram sonrasında yapılacak...

Aile Destek Programı ödemeleri bugün hesaplara yatıyor! Kurban bayramı öncesi 4 milyar TL ödenecek! 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal yardım ödemesi alanlara kötü haber! Ödemeler bu ay resmen sona eriyor! Temmuz'da ödeme yok!

Haziran 2024 aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat! 1.250 TL, 850 TL, 950 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön