20 / 07 / 2024

Aile Destek ödemelerine temmuz zammı geldi mi? 1250 TL'lik yardım ne zaman sona erecek!

Aile Destek ödemelerine temmuz zammı geldi mi? 1250 TL'lik yardım ne zaman sona erecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hesaplara 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapılıyor. Peki, asgari ücret zammından sonra aile destek ödemeleri artacak mı? İşte detaylar...




Öte yandan Aile destek programının ne zaman sona ereceği, destek ödemesi alanlar tarafından merak ediliyor. Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirlilere verilen aile destek programı ödemeleri için son tarih yaklaşıyor. 

Aile Destek ödemelerine temmuz zammı geldi mi? 1250 TL lik yardım ne zaman sona erecek!

AİLE DESTEK PROGRAMI NE ZAMAN BİTECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklama şu şekilde;

"850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir."

Böylece, Aile destek programı için ödemeler Temmuz 2023 tarihinde tamamlanacak.

Aile Destek ödemelerine temmuz zammı geldi mi? 1250 TL lik yardım ne zaman sona erecek!

SOSYAL DESTEK ÖDEMESİNE ZAM GELDİ Mİ, AİLE DESTEK ÖDEMELERİ YATTI MI?

Asgari ücret zammından sonra Aile Destek ödemelerinin arttırılacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısı ile arz odaklı sosyal destek sistemini devam ettirdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı’nın bunun örneği olduğunu aktardı.

Türkiye Aile Destek Programı doğrultusunda yapılan ödemelere dair bilgi veren Bakan Göktaş, “Programımızın başlangıcından bu yana hanelerimize sağladığımız destek tutarı 35 milyar lirayı aştı” diye kaydetti.

Türkiye Aile Destek Programı’ndan 3,5 milyon hanenin yararlandığını ve hanelere gelirlerine göre 850 lira ile 1.250 lira arasında destek verdiklerini kaydeden Bakan Göktaş, “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar lira ödeme yaptık” diye konuştu.

Dul ve yetim maaşlarına zam geldi mi? Dul ve yetim maaşları ne kadar, kaç TL oldu?

Altın gözünü açtı! Yükseliş başladı! Gram altın alış satış ne kadar oldu?  21 Haziran 2023 altın fiyatları


Geri Dön