Kent Haberleri

Aile destek ödemesi Mayıs 2024 hesaplara yattı mı? Aile destek ödemesi ne kadar? Mayıs 2024 ödeme takvimi!

Aile destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar Mayıs ayının ilk haftası ile birlikte hız kazandı. Peki aile destek ödemesi Mayıs 2024 ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sunulan Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Aile Destek ödemeleri 4 farklı gelir aralığı için farklı tutarlarda yapılıyor. 

Aile destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar Mayıs ayının ilk haftası ile birlikte hız kazandı. Her ay belirlenen tarihlerde aile destek ödemeleri ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına geçiyor. 

Peki aile destek ödemesi Mayıs 2024 ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

MAYIS 2024 AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

NTV'de yer alan habere göre; Aile Destek Programı çerçevesinde ailelere yapılacak ödemeler hanede kişi başına düşen aylık gelir dikkate alınarak hesaplanıyor. 

Aile destek ödemeleri, her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Henüz Mayıs 2024 ödemeleri ile ilgili resmi bir bilgi verilmedi. 

AİLE DESTEK SORGULAMA MAYIS 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan aile destek ödemeleri her ay vatandaşların hesaplarına tek tek geçiriliyor. 

Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet aracılığıyla kolay bir şekilde sorgulayabiliyor. 

AİLE DESTEK ÖDEMESİ KAÇ TL MAYIS 2024? 

Aile destek ödemesi, 850 ile 1250 Türk Lirası arasında değişen tutarlarda yapılıyor. En çok 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştiriliyor. 

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi, 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında yapılacak söz konusu destek programı bitecek. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyeler tarafından hazırlanacak olan projelerin değerlendirileceği  (YADES 2024) başvuruların başladığını da geçtiğimiz günlerde açıkladı. YADES 2024 programında ayrılan ödeneğin bakanlık olarak belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda belediyelerin hazırlayacakları ve valilikler tarafından teklif edilecek projeler için kullandırılacağını kaydeden Bakan Göktaş, belediyeler tarafından hazırlanacak projelerin sürelerinin bir sene kadar olacağını ve onaylanan projelerin, belediyelerin uygulamaya alacağı ve denetimlerin ise valilikler aracılığı ile  yürütüleceğine dikkat çekti. 

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Magazin dünyasından bir kiracı-ev sahibi kavgası daha geldi! Hazal Kaya'nın avukat annesi kiracısıyla birbirine girdi! 

Beşiktaş'ta GYO maddesi ortalığı karıştırdı: Beşiktaş'ın mülkleri satılıp, borçlar ödenecek!