04 / 05 / 2024

Aile destek paketindeki 2 bin 852 TL'yi buna göre alıyorsunuz! Başvuranlar hemen tıklayıp beynine atsın

Aile destek paketindeki 2 bin 852 TL'yi buna göre alıyorsunuz! Başvuranlar hemen tıklayıp beynine atsın

Aile destek paketi kapsamındaki başvurular ve ödemeler devam ediyor. Vatandaşlar ise başvuruların neye göre sonuçlandığını merak ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar...



AİLENİZDEKİ OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUK SAYISI ÇOK FAZLA ETKİLİ 

Sosyal destek ödemeleri Aile Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere verilen yardımlardan oluştuğu ifade edilerek dar gelir ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan sosyal ve nakdi yardımlar sıkıntısı olanların yardımına koştuğu aktarıldı. Sosyal ve ekonomik destek için ödemeler çocukların okul çağı durumuna göre değişiklik gösterdiği bildirildi ve okul öncesi ve üstünde eğitim gören çocukları olan kişiler sosyal hizmetlerden yararlanabildiği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri yakından takip edilirken onay sürecinden 30 gün sonra destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı aktarıldı.

PEKİİ, NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu sosyal ve ekonomik destek tutarlarının belirlendiği ifade edilerek yapılacak ödeme tutarları da şöyle paylaşıldı:

Okul öncesi çocuk için çocuk başına 1.584 TL

İlköğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.376 TL

Ortaöğretim düzeyinde eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.535 TL

Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören çocuk için çocuk başına 2.852 TL

BAŞVURU TARİHLERİNİ SAKIN KAÇIRMAYIN

Sosyal destek ödemeleri için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden veya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesi üzerinden başvurularını yapabilecekleri belirtildi ve “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” sayfası üzerinden işlemlerin yapılabileceği vurgulandı.


Geri Dön