14 / 05 / 2024

Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinden sonra flaş bir açıklama! Hesaplara 2.059 TL ve 3.708 TL  yatıyor!

Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinden sonra flaş bir açıklama! Hesaplara 2.059 TL ve 3.708 TL  yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklara yönelik olarak verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin devam edeceğini açıkladı. Bu ödemeler kapsamında, hesaplara 2.059 TL ile 3.708 TL arasında değişen miktarlarda ödemeler yapılacak. Ayrıntılar şu şekildedir...



Aileler, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinden faydalanmak için e-Devlet sistemi veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurabilirler. Başvurusu onaylananlar, 12 ay boyunca düzenli ödemeler almaya hak kazanabilirler.

SED ödemeleri, çocukların eğitimi için oldukça önemlidir ve anaokulu, ilkokul, ortaokul, üniversite gibi farklı eğitim seviyelerindeki öğrenciler için değişken miktarlarda ödemeler yapılır. Ancak, SED başvurusu yapmak için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

SED başvuru şartları arasında, çocukların bakım tedbiri kararı ile ailelerinin yanına dönüşü, ekonomik zorluklar nedeniyle destek alamayan çocukların muhtaç hale gelmesi, ailesi tarafından bakılabilecek olan bakım tedbiri kararı olan çocuklar için destek, kurumdan ayrılan ancak destek alamayan ve muhtaç hale gelen bakım tedbiri olan çocuklar, felaket, afet, hastalık veya kaza sonucu kendini ve ailesini geçindiremeyen veya hayati tehlike oluşturan bir ameliyatı olan veya vefat eden kişilerin çocukları için ödemeler yapılır.

SED ödemeleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul, üniversite ve kurumdan ayrılan çocuklar için farklı tutarlarda yapılır. Bu destekler, ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamalarına yardımcı olur ve çocukların gelecekte daha iyi bir eğitim alarak hayatlarını sürdürmelerine katkıda bulunur. Anaokulu öğrencileri için 2.059 TL, ilkokul öğrencileri için 3.090 TL, ortaokul öğrencileri için 3.295 TL, okula gitmeyen ortaokul çağındaki çocuklar için 2.059 TL, üniversite öğrencileri için 3.708 TL ve kurumdan ayrılan çocuklar için 1.648 TL ödeme yapılır.

Aile Bakanlığı'ndan Nisan 2023 müjdesi! Flaş bir gelişme yaşandı... Acil bakın hemen bu kadar para verilecek!
Ziraat Bankkart hesabı olanlar hemen baksın! Bunu yapana 3000 TL'lik bedava alışveriş imkanı!
QNB Finansbank müşterileri acilen bakın! Son dakika müjdesi verildi!

Geri Dön