03 / 05 / 2024

Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor. 7.200 TL karşılıksız nakit ödeme yapılacak

Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor. 7.200 TL karşılıksız nakit ödeme yapılacak

Başvuruları devam eden Aile Destek Programı ödemelerinin bu hafta başlaması planlanıyor. Yardımı almaya hak kazanan ailelere 7.200 TL’ye kadar karşılıksız nakit verilecek. 



1 MİLYON ÇOCUĞA ANAOKULU DESTEĞİ VERİLECEK

Sosyal yardım gören ailelerin çocuklarına, anaokulu eğitiminden faydalanmaları için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  ile yapılan protokol sayesinde destek verilecek. Ailelerin yapacakları bir işlem var; çocuklarını okula kaydettirmek. Çocuklara eğitim desteğini Aile Bakanlığı sağlamış olacak. İhtiyaç sahiplerine elektrik ve ısınma desteği de verilecek.

Bununla birlikte; bu yıl ilk kez ihtiyaç sahibi olan ailelere doğalgaz yardımı yapılmış oldu. Isınma yardımı daha önce sadece kömür olarak verilmişti. Doğalgaz desteği için ilk ödeme mart ve nisanda gerçekleşti. ikinci ödeme ise  ekim – kasımda yapılacak. Açıklanan rakamlara göre; 330 bin hane doğalgaz başvurusunda bulundu. Doğalgaz yardımı olarak ihtiyaç sahiplerine 450 - 1150 TL arasında yardım yapılıyor.

Aile Destek Programı ödemeleri başlıyor. 7.200 TL karşılıksız nakit ödeme yapılacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Temmuz 2022 tarihinde saat 15.38’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,43 Türk Lirası, euro 17,64 Türk Lirası, altının gramı ise 961 Türk Lirası değerinde.

Dünyaca ünlü 10 banka dolar ve euronun ne kadar olacağını açıkladı. Tarih verdiler

Mesai saatleri değişecek mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu

Gram altını olanlar dikkat. Ünlü ekonomist altında kazandıracak formülü açıkladı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön