03 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü 10 banka dolar ve euronun ne kadar olacağını açıkladı. Tarih verdiler

Dünyaca ünlü 10 banka dolar ve euronun ne kadar olacağını açıkladı. Tarih verdiler

Dolar ve euronun eşitlenmesi ile akıllarda soru işaretleri olurken, dünyaca ünlü 10 banka yılın son çeyreği ve önümüzdeki yıl için tahminlerini açıkladı. İşte detaylar…



İlk olarak 2002’den bu yana bir ilk olan dolar ve euronun eşitlenmesi ardından ise doların euroyu geçmesi tüm dünyayı etkilemeye sebep oldu.

Yatırımcılar ve vatandaşlar ise dolar ve euroda öngörüde bulunmakta zorlanırken, ekonomistler ve uzmanlar ise açıklamalarına devam ediyor.

Bloomberg'in derlediği habere göre; euro - dolarda paritenin biraz daha yukarı yönlü devam edeceği görülüyor.

İşte en yeni 10 euro - dolar tahmini...

DZ Bank

Euro – dola ile ilgili en yeni tahmin yapan kurumların başında DZ Bank var. Bankanın yılın üçüncü çeyreği ile ilgili beklentisi 1,04 oldu. Yılın sonu için 1,07 seviyesini öngören banka 2023 yılının ilk çeyreğinde 1,08'lik tahmin elde etti. 

Swedbank

Swedbank'ın yılın üçüncü çeyreği ile ilgili beklentisi parite yani bir seviyesi. Yılın sonu için 1,02 seviyesini öngören banka önümüzdeki yılının ilk çeyreğinde 1,08'lik ve ikinci çeyreğinde ise 1,1'lik tahminde bulundu.

Danske Bank

Danske Bank’ın yılın üçüncü çeyreğine ilişkin beklentisi 0,98 oldu. Bu yılın sonunda 0,96 seviyesini öngören banka, bu yılın ilk çeyreği için 0,96'lık tahminini sabit tuttu. Danske’nin 2023’ün 2. çeyreği için beklentisi ise 0,95 şeklinde oldu.

Rabobank

Rabobank’ın yılın üçüncü çeyreği ile ilgili beklentisi  1,03 şeklinde açıklandı. Yılın sonu için 1,05 seviyesini açıklayan banka 2023 yılının ilk çeyreğinde 1,07'lik tahm elde etti. Bankanın 2023 Euro/dolar tahmini ise 1,18 şeklinde.

ING 

ING Financial Markets’in yılın üçüncü çeyreği ile ilgili beklentisi 1,05. Yılın sonu için 1,08 seviyesini duyuran banka önümüzdeki  yılının ilk çeyreğinde 1,1'lik tahminini açıkladı. Bankanın 2023 euro - dolar tahmini 1,15 şeklinde.

Sumitomo Mitsui Trust Bank

Sumitomo Mitsui Trust Bank’ın bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin açıkladığı beklenti;  1,05. Yılın sonu için 1,09 seviyesini açıklayan banka, 2023 yılının ilk ve ikinci çeyreğinde 1,1'lik tahminini duyurdu.

Dünyaca ünlü 10 banka dolar ve euronun ne kadar olacağını açıkladı. Tarih verdiler


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön