29 / 04 / 2024

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

Tapu devri, belli kurallar kapsamında yapılmaktadır. Peki bu bağlamda Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!



AİLE İÇİ TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az değildir. Bildirilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplama yapılır ve kardeşler arasında satış yolu ile devir yapılmak isteniyor ise harcın devir eden ve devir alan kişiler arasında olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20 oranında bir ödeme yapılmalıdır.

TAPU İÇİN SAĞLIK RAPORU HANGİ BÖLÜMDEN ALINIR?

Tapu için sağlık raporu var olan Tapu Sicil Tüzüğünün 14.maddesine göre Hükümet Tabibliğinden Yeni Tüzük Taslağında belirtildiğine göre de resmi veyahut özel sağlık kuruluşunun ruh sağlığı ya da psikiyatri bölümlerinden konu ile ilgili fotoğraflı sağlık raporu alınabilir.

TAPUSU OLMAYAN EV ALINIR MI?

Tapu bir taşınmazın var olduğu ve bu mülkün kimin üzerine olduğunu ortaya koyan bir belgedir. Eğer bir gayrimenkul satışının hukuki bir boyutunun olması ve resmi bir nitelik kazanması için, ortada bir tapunun olması gerekir böyle bir şart bulunmaktadır. Tapusuz gerçekleştirilen alım ve satışların da herhangi hukuki ve resmi bir geçerliliği bulunmamaktadır.

HİSSELİ TAPU AYIRMA NASIL OLUR?

Hisseli tapunun tek tapuya dönüştürülmesi işleminin gerçekleşmesi yasal düzenlemelere göre belirlenmiştir. Bu yollar şu şekilde sıralanabilir; taşınmazda hissesi bulunanların hepsi tüm hisselerini üçüncü kişiye satarak tapuda devir işlemine gidebilir. Bu şekilde yeni malik tek tapuya sahip olmuş olur. Taşınmazın hisseli sahipleri, kendi aralarında bulunan birine hisselerini satarak tapuda devir ederler ve bu şekilde bütün hisseleri satan olan hissedar bu taşınmazın tapu sahibi olur.

DSİ personel alımında acil kod verdi! DSİ personel alımı 2022 ne zaman? DSİ personel alımı şartları nelerdir?

Doğalgaz yardımı için nereye başvurmam gerekiyor?

Emekli zammında çifte zam mı yolda? İşte herkesi heyecanlandıran haber!


Geri Dön