19 / 05 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için bir kötü bir de iyi haber!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan '2023 Aile Destek Programı' için bir kötü bir de iyi haber!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ödemelerinde vatandaşlar için değişiklik yapmayı planlıyor. Detaylar haberimizde yer almaktadır.



Aile Destek Programı, ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere yardım amacıyla tasarlanmış bir destek programıdır. Program kapsamında, Haziran 2022 - Mayıs 2023 dönemi boyunca, ailelerin gelir düzeylerine göre belirlenen dört farklı kategoride yardım ödemeleri yapılacaktır.

Başvurular e-Devlet Kapısı veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bağlı olan ikametgah adresleri üzerinden yapılabilmektedir. Başvuru yapacak olan kişilerin belirli koşulları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu koşullar arasında, Türk vatandaşı olmak, Mavi Kart sahibi olmak, yurt dışında ikamet etmemek, 18 yaşından büyük olmak ve hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan, yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişilerin bulunmaması yer almaktadır.

Ancak, cezaevlerinde veya tutukevlerinde hükümlü veya tutuklu olanlar, öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumlarında kalanlar ve zorunlu askerlik hizmetini yerine getiren er/erbaşlar Aile Destek Programı'ndan faydalanamazlar. Bu nedenle, bu kişiler başvuru yapamaz ve programdan yararlanamazlar.


Geri Dön