07 / 05 / 2024

Ailelere 7 bin 200 lira destek! Ağustos ayı ödemelerini kaçırmayın! İşte başvuru şartları

Ailelere 7 bin 200 lira destek! Ağustos ayı ödemelerini kaçırmayın! İşte başvuru şartları

Aile Destek Programı temmuz ayı paraları hesaplara yatarken ağustos ayı paralarının ise ne zaman verileceği büyük merak konusu… Peki Aile Destek Paketi paraları ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar…



AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'ndan bir yılda yaklaşık olarak 4 milyon hanenin faydalanmasını beklediklerini belirterek, "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım kriterler mevcut. Aylık 450 – 550 - 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bir yıl boyunca düzenli olarak hane başına 450 TL ile 600 TL arasında destek verilecek.

Hanelerin gelir düzeyine göre; yıllık 5 bin 400 TL ve 7 bin 200 TL arasında destek verilmiş olacak. Gelir 1. 833 TL’lik gelir şartından ne kadar azsa ödeme de o oranda artmış oluyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 

Başvuran kişinin Türk vatandaşı olması

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi veya kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirme kapsamına alınamayacaktır.

Tüm bunların yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü ya da tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci oluyor olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olmuş olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er - erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde gerçekleşmeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulacaktır.

Ailelere 7 bin 200 lira destek! Ağustos ayı ödemelerini kaçırmayın! İşte başvuru şartları

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.35'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,01 Türk Lirası, euro 18,46 Türk Lirası, altının gramı ise 1047 Türk Lirası değerinde.

Kiracılar dikkat! Daha fazla para vermemek için bu oyunu iyi okuyun!

Dolarda neler oluyor? Bu haberi okumadan dolar almayın! 14 Ağustos 2022 dolar ne kadar?    

Akaryakıtta indirim sevinci kısa sürdü! Benzine zam geldi! BP, Opet, Total, Shell 14 Ağustos akaryakıt fiyatları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön