13 / 08 / 2024

Ailelere Aile Bakanlığı'ndan 12 ay müjdesi. O para resmen açıklandı

Ailelere Aile Bakanlığı'ndan 12 ay müjdesi. O para resmen açıklandı

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza çok sayıda destek ödemesi veriliyor... O destek ödemelerinden bir tanesi hakkında daha flaş gelişme yaşandı. O para resmen açıklandı.



Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza çeşitli alanlarda destek ödemesi yapılıyor... Bilindiği üzere çocuk sayısındaki artışla birlikte destek ödemesinde de artış yaşanıyor. 
Bakanlık tarafından verilen destek ödemeleri hakkında önemli bir açıklama yapıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mutlaka değerlendirmesi gerekiyor. 

12 AY BOYUNCA KESİNTİSİZ VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dar gelirli ailelere yönelik desteklerin süresinin bir yıl daha uzatıldığını ve yeni destek tutarının aylık 2.210 TL olarak belirlendiğini duyurdu. Bu kapsamda Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere, 12 ay boyunca kesintisiz maddi yardım yapılacak.

1 YIL DAHA UZATILDI

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı’nın pandemi döneminde başlatıldığını ve ilk aşamasının 12 ay sürdüğünü hatırlatarak, bu programın geçen yıl bir yıl daha uzatıldığını belirtti. 2024 yılının sonuna kadar devam edecek olan bu yardım programı, ekonomik zorluklarla karşı karşıya olan aileler için büyük bir destek sağlayacak.
Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde, ailelerin gelir düzeyi ve çocuk sayıları gibi faktörlere göre değişen miktarlarda yardımlar yapılacak. Aylık olarak ortalama 2.210 TL'ye kadar varan destekler, elektrik tüketim desteği de dahil olmak üzere ailelere sunulacak. Bu desteklerin, zorlu ekonomik koşullar altında olan aileler için büyük bir rahatlama sağlayacağı ifade ediliyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön