15 / 05 / 2024

Airbnb hakkında flaş karar! Hesap verecek

Airbnb hakkında flaş karar! Hesap verecek

Dünya genelinde pek çok kişinin tercih ettiği Airbnb ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. AB, Airbnb'nin vergi makamlarına bilgi sağlamak zorunda olduğunu dile getirdi.



Kısa süreli konaklama hizmetleri şirketi Airbnb'nin Avrupa'da bir üst mahkeme danışmanı Perşembe günü yaptığı açıklamada, vergi makamlarına kira sözleşmelerinde bilgi sağlamak zorunda olduğunu söyledi.

Airbnb, son yıllarda, vergilendirme ve diğer gerekliliklerin AB'nin 27 ülke bloğunda hizmet sunma özgürlüğü ilkesine aykırı olduğunu savunarak, birçok Avrupa Birliği ülkesindeki yetkililerle anlaşmazlıklar yaşadı.

En son dava, Airbnb ve diğer kısa vadeli kiralama sitelerinin kira sözleşmelerinden bilgi iletmesini ve kira gelirinden %21'ini alıkoyup vergi makamlarına ödemesini gerektiren 2017 İtalyan yasasını içeriyor.

Fikri bağlayıcı olmayan, ancak ABAD genellikle bu tür beş tavsiyeden dördünü izleyen ABAD Avukatı General Maciej Szpunar, İtalyan yasasını destekledi.
 
Szpunar "TFEU'nun (Avrupa Birliği'nin İşleyişine Dair Antlaşma) hizmet sunma özgürlüğüne ilişkin 56. Maddesi, bilgi toplama ve iletme veya vergi kesintisi yapma yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz” dedi.


Geri Dön