27 / 04 / 2024

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.



31 Mart yerel seçimlerine artık çok kısa bir süre kala adaylar da vaatlerini peş peşe sıralamaya başladı. 

'İLAVE 1 KAT VERİYORUZ'

Yeniçağ'da yer alan habere göre 1999 yılında yaşanan depremde mega kent İstanbul’un en çok etkilenen ilçeleri arasında yer alan Avcılar’dan AKP’nin aday gösterdiği Abdullah Küçükoğlu’nun verdiği 1 kat imar artışı vaadi de adeta pes dedirtti.

Abdullah Küçükoğlu, sosyal medyada yayınlanan kat imar artışı vaadinde vatandaşlarla yaptığı konuşmasında ‘Kentsel dönüşüme de ilave 1 kat veriyoruz’ dedi.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depreminin yıldönümünde on binlerce vatandaşın yaşamını yitirdiği felaketten ders alınmadan verilen 1 kat ilave imar artışı ise tepkilere sebep oldu.

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!


1999 DEPREMİNİN EN ÇOK ETKİLEDİĞİ İLÇE

Diğer bir taraftan 17 Ağustos 1999 yılında Kocaeli başta olacak şekilde Marmara’da büyük yıkıma neden olan 7.4 şiddetindeki deprem mega kent İstanbul’da ise en çok Avcılar’ı etkilemişti.

Avcılar'da 270 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce kişi de yaralandı. 1823 konut ve 326 iş yerinin yıkıldığı veya ağır hasar gördüğü ilçede, 5 bin 106 konut ve 872 iş yerinde orta hasar, 3 bin 685 konut ve 461 iş yerinde hafif hasar meydana gelmişti.

AVCILAR İLÇESİ DEPREME DAYANIKLI MI?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile “İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi-2019” projesi kapsamında şehirdeki tüm ilçelerin deprem risk analizi yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin her ilçeye özel hazırladığı raporlarda, 7.5 büyüklüğündeki bir deprem sonucu ortaya çıkabilecek olan bina hasarları, olası can kaybı ve yaralı sayıları, altyapı ve yollara dair durumlar senaryolaştırıldı. Söz konusu raporda Avcılar deprem riskine de yer verildi.

AVCILAR DEPREMDE NE KADAR HASAR ALIR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı rapora göre Avcılar için yaşanacak bina hasar tahminleri şu şekilde:

ÇOK AĞIR HASARLI BİNA: 233

AĞIR HASARLI BİNA: 1.261

ORTA HASARLI BİNA: 5.545

HAFİF HASARLI BİNA: 9.285

NE KADAR CAN KAYBI YAŞANIR?

Ayrıca söz konusu raporda belirtilen Avcılar için olası can kaybı, ağır yaralı, hafif yaralı ve hastanede tedavi sayısı şu şekilde:

CAN KAYBI: 465

AĞIR YARALI: 239

HASTANEDE TEDAVİ: 1.385

HAFİF YARALI: 2.799

 

İki ilde 18 konut, 6 iş yeri ve 2 arsa satılıyor!

1950'lerde Samatya'da tekerlekli ev varmış: 1950 model Tiny house!

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!


Geri Dön