30 / 04 / 2024

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Adana'da aralarında KESK, DİSK, Adana Barosu, TMMOB ve Adana Tabip Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ortak açıklamalarında riskli yapı stokuna dikkat çekti. İşte o açıklama...



Adana Atatürk Parkı'nda bir araya gelen aralarında KESK, DİSK,  Adana  Barosu, TMMOB ve Adana Tabip Odası'nın da aralarında olduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ortak bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Grup adına açıklamayı okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Ahmet Suntur, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depreme hazırlıksız olunduğunun bir defa daha ortaya çıktığına dikkat çekti.

STK lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ahmet Suntur, "Defalarca söylediğimiz gibi doğa olayı olan depremi afete çeviren dayanıksız binalardır. TBMMnin  İzmir  depremi sonrası kurduğu Araştırma Komisyonunun Temmuz 2021 tarihli raporuna göre, Türkiyede 10 milyon seviyesinde olan yapı stokunun 6-7 milyon civarındaki kısmı riskli yapı statüsündedir" bilgilerini verdi. 

Suntur, bu riskin ortadan kaldırılmadığı ya da azaltılmadığı sürece Türkiye'nin, büyük yıkımlarla defalarca yüzleşebileceği gibi, depremler sonrası müdahalelerde de yetersiz kalacağının altını çizdi. 

STK lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yılı sebebiyle hükümet başta olacak şekilde pek çok siyasi isim ve deprem uzmanı açıklamalarını peş peşe yapıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerine ilişkin sosyal medya hesabından, yaşamını yitiren 53 bin 537 kişinin her birine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi. "Toprağa verdiğimiz canlarımızı Fatihalarla, dualarla, hüzünle yad ederken milletimize verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu çalışmaları, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek ayağa kaldırıncaya, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da güvenli yuvasına kavuşturuncaya kadar devam ettireceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da bir sene önce Kahramanmaraş'ta sarsılan toprağın, sadece binaları değil, kalpleri de yıktığına dikkat çekti ve "Yürekten inanıyorum ki ilk günden itibaren devlet-millet ele ele sürdürülen mücadele, depremden etkilenen şehirlerimizin de küllerinden yeniden doğmasına neden olacak" diye konuştu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından, 6 Şubat depremlerinde yüzlerce canın kurtarılmasını sağlayan arama kurtarma ekipleri için hazırlanan kısa filmi paylaştı ve 6 Şubat 2023, saat 04.17'de meydana gelen asrın felaketinden 45 dakika sonra, saat 05.02'de Türkiye Afet Müdahale Planı'ndaki en üst seviye olan ve "uluslararası acil yardım çağrısını" kapsayan 4. seviye acil durumun ilan edildiğine dikkat çekti. 

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Maaş zamları bir ayda eridi! Asgari ücretli bin 68, emekliler 942 TL kaybetti!

Bakanlık deprem bölgesinde son durumu açıkladı: Hangi ildeki afet evleri, ne zaman teslim edilecek?

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

Geri Dön