01 / 05 / 2024

AK Parti Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'tan asgari ücrete ve emekli maaşlarına Temmuz zammı açıklaması

AK Parti Başkan Yardımcısı Kurtulmuş'tan asgari ücrete ve emekli maaşlarına Temmuz zammı açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, hükümetin Temmuz ayında milyonlarca asgari ücretli ve emekliye yapmayı planladığı maaş zamlarıyla ilgili dikat çeken açıklamalar yaptı. Canlı yayında maaş zamlarını değerlendiren Kurtulmuş, enflasyona işaret etti.



Sabit maaşla çalışanların gelirleri hem fiyatlardaki artış hem de döviz fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle yılın ilk 6 ayında eridi. Hayat pahalılığı alım gücünde belirgin düşüşlere neden oldu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Çarşıda pazarda satılan ürünler ciddi şekilde pahalandı.  Bununla ilgili temmuz ayında emekliler ve çalışanların gelirlerinin artırılması ve asgari ücretle ilgili de çalışmalar bakanlığn önünde. Bu çalışmalar yapılıyor. Öncelikli perspektifimiz, temmuz ayı ile geniş bir kitlenin, sabit gelirli bir kitlenin alım gücünü artıracak bir dokunuş mutlaka hükümet tarafından yapılacak. Nasıl fiyatlar seviyesi yukarı çıktıysa ücretler seviyesini de yukarı çıkaracak ve böylece vatandaşımızın fiyatlar altında, enflasyon altında ezilmemesini sağlayacak bir destek ortaya konacak" dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön