28 / 04 / 2024

AK Parti ekonomiye yönelik 4 maddelik yasa teklifini sundu!

AK Parti ekonomiye yönelik 4 maddelik yasa teklifini sundu!

AK Parti'nin Vergi Usul Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanununda değişiklik öngören 4 maddelik kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.



AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Akdemir ve diğer AK Parti milletvekillerinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan yasa tasarısında ekonomiye ilişkin düzenlemeler öngörülüyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre;  Vergi Mükelleflerin yeniden değerleme imkanları ve 2004 yılından itibaren enflasyon düzeltmesi yapılmadığı gerekçesi ile düzenlemeler yapılmaktadır. Bu kapsamda 2023 yılı sonuna kadar enflasyon düzeltmesi yapılmaması hedeflenmektedir. 2023 hesap dönemi sonu itibarıyla yapılacak enflasyon düzeltmesi sonucu tespit edilen geçmiş yıl karı vergiye tabi olmayacak ve bir önceki yıl zararı zarar olarak kabul edilmeyecektir. Bankacılık sistemindeki mevduat ve katılım fonlarının toplam büyüklüğü içinde Türk Lirası'nın payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi hedeflenmektedir.

AK Parti ekonomiye yönelik 4 maddelik yasa teklifini sundu!

Bu kapsamda yabancı paralarını Türk Lirası'na çeviren Kurumlar Vergisi mükelleflerinin, dönüşüm esnasında oluşan kur farkı kazançları da dahil olmak üzere, bu kapsamda açılan vadeli Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarından elde edecekleri faiz ve kar paylarının vergiden istisna edilmesi düzenleniyor.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

Döviz kurlarında son durum!

Bitcoin'e ABD enflasyonu dopingi: 43 bin doları geçti!

Altında ters rüzgar! Altın fiyatları yükselecek mi?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön