12 / 05 / 2024

AK Parti resmen açıkladı! Asgari ücrete ikinci zam mı gelecek? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

AK Parti resmen açıkladı! Asgari ücrete ikinci zam mı gelecek? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Değerlendirmelerin ardından 1 Temmuz’da memur ve emeklilerin maaşlarında artış olacağını söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, asgari ücretlilerin de durumunun değerlendirileceğini söyledi. Bu da asgari ücrete ikinci zam bekleyenleri umutlandırdı.



ASGARİ ÜCRET TARTIŞMALARI

Mevzuat gereği asgari ücrete yılda bir kez zam yapıldığını ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılacak düzenleme ile asgari ücrete yılda iki kez zam yapılmasının mümkün olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili, MYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, asgari ücrete ikinci zam tartışmalarının fitilini ateşlemişti.

AK Parti resmen açıkladı! Asgari ücrete ikinci zam mı gelecek? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin ise asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmadığını söyleyerek, asgari ücrete ikinci zammın mümkün olmadığını ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise henüz yılın üçüncü ayında olunduğuna dikkati çekerek, temmuz ayında yapılacak değerlendirmelerle asgari ücretlilerden ve çalışanlardan hiçbir şeyin esirgenmeyeceğini vurgulamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklaması, asgari ücretlileri yeniden umutlandırmıştı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön