29 / 04 / 2024

AK Parti'den emekli zammı için tarih geldi! Maaşlar güncellenecek mi? 

AK Parti'den emekli zammı için tarih geldi! Maaşlar güncellenecek mi? 

Milyonlarca emekli maaşlara yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı ile ilgili araştırmalar yaparken AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi...



Milyonlarca emekli maaşlara yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı ile ilgili araştırmalar yaparken konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

Haber Global'de yer alan habere göre AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaşlarına yönelik yeni bir düzenlemenin olup olmadığı ile ilgili olarak bir sonk dakika açıklaması yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 31 Mart tarihine kadar olağanüstü toplantının gündemlerinde olmadığını belirtti.

AK Parti den emekli zammı için tarih geldi! Maaşlar güncellenecek mi? 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"2024 yılı emekliler yılı şeklinde ilan edildi. Alım gücünü artırmaya tüm çalışanlarımızla beraber daha iyi noktaya taşıma irademiz var. Meclis muhtemelen nisan ortalarında yeniden görevini ifa edecek, o tarihten itibaren de bu hususları gündemimizde müzakere edeceğiz.

Haziran sonu, temmuz başı itibarıyla emekli vatandaşlar başta olacak şekilde tüm çalışanlarla ilgili daha iyileştirici, alım gücünü artıcı değerlendirmelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız buna dair düzenlemelerimizi de inşallah gerçekleştireceğiz."


CEM KÜÇÜK SEYYANEN ZAM İÇİN TARİH VERMİŞTİ

Geçtiğimiz Temmuz ayında 7 bin 500 TL'ye çıkan en düşük emekli maaşları bu yılın Ocak ayında 10 bin liraya çıkartılmıştı fakat bu rakamlar emeklileri mutlu etmedi. Son dönemlerde gündemden düşmeyen ve milyonlarca kişi tarafından da merak edilen emekli maaşlarına ilişkin tartışmalara Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük'ten de dikkat çeken yorum geldi. Cem Küçük, "Emeklilerde adalet sağlanamadı" diyerek Temmuz ayını işaret etti.

EMEKLİLERE ADALET SAĞLANAMADI


Türkiye Gazetesi yazarı Cem küçük konu ile ilgili olarak, emeklilere yapılan zamların yetersiz olduğunu belirterek, adaletin sağlanmadığını kaydetti. Cem Küçük gündemden düşmeyen emekli maaşları ile ilgili olarak  şu ifadeleri kullanmıştı: ''Emeklilerde "adalet" sağlanamadı bakın doğru kelime budur. Ben bunu hep kullanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da kullandı. Emeklilerde ve memurlara verilen zam oranlarında özellikle emeklilerde adalet sağlanamadı.'' 


Geri Dön