27 / 04 / 2024

AK Parti'nin hedefi planlı kentleşme!

AK Parti'nin hedefi planlı kentleşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Ocak tarihinde açıklayacağı AK Parti yerel seçim manifestosunda planlı kentleşme çerçevesinde imar bütünlüğü öne çıkacak. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel yönetimlere yönelik beş yıllık vizyon belgesini 31 Ocak tarihinde duyuracak. Erdoğan’ın İstanbul’da iş başı yaptığı 1994 ruhunu öne çıkaran yerel seçim manifestosunda planlı kentleşme çerçevesinde imar bütünlüğü ön plana çıkacak.

1994 İZİ YANSIYACAK

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Cumnurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat lansmanını yapacağı 10 maddelik seçim manifestosunun detaylarına son rötuşlar yapılıyor.  Ankara  Arena’da duyurulacak olan manifestoda yer alacak başlıklardan bazıları şöyle:

Yeni dönem belediyeciliğe vurgu yapılacak. Halka dokunacak somut uygulamalar esas olacak. Manifestoda 1994 ruhu ile yeni dönem belediyecilik ön plana çıkacak. 2023 vizyonunun da izlerini taşıyacak.

İHALEDE ŞEFFAFLIK

81 kentin kendine has şehircilik vizyonu olacak. Ruhu olan mekanlar ön plana çıkarılacak, şehrin mimarisi korunacak. Çevre dostu şehirlerin de dikkat çekileceği manifestoda sıfır atık projesi de bulunacak. Komşuluk ilişkilerini yaşatan, çevreye duyarlı, güvenli ve akıllı şehirlerin ortaya konulması planlanıyor.

Manifestoda imar planlamasına ilişkin de yeni ip uçlarıda verilecek. Parsel bazlı imar planlamalarına izin verilmeyeceği, imar planlarının bütüncül bazlı olacağına da vurgu yapılacak. Belediyelerin gerçekleştirdiği ihalelere ise şeffaflık kriteri getirilecek. Belediyeler ihalelerini vatandaşın görebileceği biçimde canlı yayınlayacak.

YATAY MİMARİ

Yerel seçim sürecinde belediye başkan adaylarının hazırlayacağı ve halka açıklayacağı projelerde de yatay mimari anlayışına özen gösterilecek. Toplu konut projeleri de yine bu anlayışa uygun biçimde hazırlanacak. Konutların inşaatları öncesinde cami, okul, sosyal yaşam alanları planlanarak yapılacak. Yerel seçimler sonrasında bu konuda yasal düzenlemeler de yeniden gündeme gelecek. Dikey mimariye sınır getirilerek, yatay mimarileşmenin önünü açacak hamlelere ağırlık verilmesi sağlanmış olacak.


Geri Dön