Kent Haberleri

Akaryakıt fiyatlarına dev ÖTV zammı kapıda! Benzin, motorin, LPG'de son dakika! 

ÖTV Kanunu'na göre Temmuz ayında akaryakıt fiyatlarına 2 liralık dev zam yapılacak. Ekonomist Barış Soydan, konu ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Milyonlarca sürücü son dakika akaryakıt fiyatlarını merakla araştırıyor. Sürücüler il il benzin, motorin, LPG litre fiyatlarının kaç TL olduğunu öğrenmek istiyor. Benzin ve motorin fiyatları dolar kurunda ve Brent petrolde yaşanan değişimlerden etkileniyor. Aynı zamanda ÖTV zamları da akaryakıt fiyatlarına yansıyor. 

Benzin ve motorin fiyatları uzun bir süredir sakin seyrediyor. Son olarak bu hafta, LPG'nin litresine indirim yapılacağı gündeme geldi, ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Ekonomist Barış Soydan, https://x.com/barissoydan resmi X sosyal medya hesabından yeni zamlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Barış Soydan, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"ÖTV Kanunu'na göre akaryakıt, sigara ve alkole Temmuz'da ilk 6 ayın enflasyonu kadar (ÜFE), yani en az %20 zam gelecek. Ama yasaya göre Cumhurbaşkanı'nın zammı iptal yetkisi var. Madem enflasyonla mücadale için asgari ücretlilerden fedakarlık bekleniyor, bu zamlar da ertelenmeli.

Bu ürünlerin ÖTV'sine zam gelecek, iyi ifade edememişim. Ama az değil, akaryakıt ürünlerinde yaklaşık 2 TL, madeni yağlarda % 10 gibi fiyat artışı beklentisi var."

Peki bu paylaşıma hangi yorumlar geldi? Vatandaşlar akaryakıt fiyatları ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Evini dönüştüreceklere kritik uyarılar: Bunlara dikkat edin! Doğru müteahhit nasıl bulunur?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Marmara'da 'Büyük hareket var' dedi, 7.3'lük deprem uyarısı yaptı! 

Mağdur ev sahibinden kiralama için 'boş senet' açıklaması: Evi tutmadan boş senedi ver, çıkacağın zaman al!