06 / 05 / 2024

Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başlıyor!

Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başlıyor!

Akaryakıt ürünlerinde özel tüketim vergisi (ÖTV), ürünlerin döviz türünden fiyatlarının azalış tutarı kadar artışa geçecek.



Akaryakıtta ÖTV, ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılacak.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ve ÖTV kanununa ekli (I) sayılı listenin (A) cetvelinde yer alan akaryakıt ürünlerinin ÖTV tutarlarının düzenlenmesine dair Cumhurbaşkanı kararına göre, söz konusu artış hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV turlarını geçmeyecek.

Belirlenecek ÖTV tutarları, her bir mal için 2 Nisan 2020 tarihinde uygulanan ÖTV tutarlarına ulaştığında, bu miktarlara ulaşan her bir mal için kaldırılmış sayılacaktır.

Akaryakıt fiyatlarında yeni dönem başlıyor!

Akaryakıt fiyatlarındaki artışları ÖTV'den otomatik olarak karşılayarak akaryakıtın pompa fiyatını sabit tutacak sistem olarak tanımlanan ve 2019 yılında yeniden uygulamaya alınan kantar mobil sistemi sayesinde akaryakıt ürünlerinde ÖTV oranı artan fiyatlar nedeniyle sıfırlandı.

Ocak-Ağustos döneminde Eşel-mobile sisteminin enflasyonu düşürücü etkisi doğrudan 1,42 puan, dolaylı olarak 1,06 puan olmak üzere toplam 2,48 puan olarak hesaplanmıştır.

Akaryakıt fiyatlarında büyük indirim bekleniyor!

EPDK'dan akaryakıt fiyatlarına ilişkin flaş açıklama!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön