02 / 05 / 2024

Akaryakıt sektöründe gergin bekleyiş! 4 Haziran’da dananın kuyruğu kopacak!

Akaryakıt sektöründe gergin bekleyiş! 4 Haziran’da dananın kuyruğu kopacak!

OPEC+ grubu, akaryakıt üretimine yönelik 4 Haziran'da bir toplantı yapacak. Piyasalar bu toplantıyı yakından takip edecek.



UBS’DEN PETROL TAHMİNİ

İsviçreli UBS de bu sene sonu için brent petrol fiyat tahminini varil başına 10 dolar indirerek 95 dolar olarak paylaşmıştı. UBS stratejistleri konuya yönelik paylaştıkları araştırmada, tahminlerini indirmedeki sebebi, “Pek çok piyasa katılımcısı 2023’ün başında olumlu bir fiyat görünümüne sahipti. Fakat yatırımcılar Amerika’daki durgunluk endişeleri ve son dönemlerde Çin'den gelen zayıf ekonomik verilerden kaçındı” ifadeleriyle açıkladı.

Akaryakıt sektöründe gergin bekleyiş! 4 Haziran’da dananın kuyruğu kopacak!

PETROL FİYATLARI İÇİN 4 HAZİRAN ÖNEMLİ

Piyasalar OPEC+ grubunun 4 Haziran tarihinde yapılacak toplantısını yakından izleyecek. OPEC+ üyeleri Suudi Arabistan ve Rusya'dan grubun üretim kesintilerini yükseltip yükseltmeyeceğine yönelik karışık sinyaller verilse de uzmanlar söz konusu toplantıda üretime ilişkin bir politika değişikliği olacağını tahmin etmiyor.

Tüm bu gelişmelerle önceki gün 73,94 dolara kadar artar Brent petrolün varil fiyatı, günü 72,60 dolar seviyesinde kapattı. Brent petrolün varil fiyatı, dün 73, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 68 doların üzerinden satılıyor. Fiyatlardaki artışta, Amerika’da faiz oranlarında artışlarda duraklama beklentileri ve borç limiti kanun tasarısına onay verilmesiyle beraber yakıt talebi büyümesine yönelik iyimserlik etkili oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı? İşte vergisiz telefon fiyatları!

SGK’dan son çağrı! Bu parayı hemen almanız istendi!

TAGEM Genel Müdürü Türker: ‘Milli güvenlikten daha önemli bir konu varsa o da gıda konusu!’


Geri Dön