03 / 05 / 2024

Akaryakıtta asgari satış düzenlemesi!

Akaryakıtta asgari satış düzenlemesi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ‘Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Petrol piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklikler yapan yönetmelik  Resmi Gazete'de yayımlandı.
Petrol piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklikler yapan yönetmeliğe göre, dağıtıcı lisansı sahiplerinin, lisans alınmasını takip eden ikinci takvim yılında  en az 20.000 ton, üçüncü takvim yılında en az 30.000 ton, dördüncü takvim yılında en az 40.000 ton, beşinci takvim yılından itibaren ise yıllık asgari 60.000 ton beyaz ürün satışını gerçekleştirmesi zorunlu olacak.

Sputniknews'de yer alan habere göre; düzenlemeye yönelik yükümlülüklerini yerine getirmeyen lisans sahiplerinin lisansları son bulacak.

Akaryakıtta asgari satış düzenlemesi!

Önceki uygulamada, yasal bir gerekçe göstermeksizin beyan edilen yıllık en az 60.000 ton beyaz ürün satışı yapmayan distribütörlere kanunun ilgili maddeleri uyarınca idari yaptırım uygulanıyordu.Yeni düzenlemede asgari satış yükümlülüğünü yüzde 10 veya daha az sapma ile yerine getirmeyen dağıtıcıları lisansları sona ermeden önce izlenecek.

Asgari satış yükümlülüğünün bir sonraki yıl yerine getirilmemesi durumunda ilgili dağıtıcıların lisansı sona erecek. Eğer yerine getirilirse, lisans devam edecek.

Dağıtıcıların arasındaki akaryakıt ticareti veya ilgili diğer mevzuat kapsamında yapılan akaryakıt ihracatı, asgari satış yükümlülüklerinin değerlendirilmesine dahil edilmeyecek.

Yönetmeliğe eklenen geçici madde uyarınca dağıtıcı lisansı sahipleri, yeni başvuru dönemleri itibarıyla bugün itibarıyla yeni lisans almış sayılacak.

Akaryakıta ÖTV zammı!

Akaryakıt tavan fiyat uygulamasında sona gelindi!

EPDK yüksek fiyat farklarını incelemeye aldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön