02 / 05 / 2024

Akaryakıta ÖTV zammı!

Akaryakıta ÖTV zammı!

Cumhurbaşkanı'nın kararı ile akaryakıtta özel tüketim vergisi oranları yeniden belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.



Yakıta uygulanan özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları yeniden belirlendi. Cumhurbaşkanlığın konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre 95 oktanlı kurşunsuz benzindeki ÖTV 1.3313 TL/lt, 98 oktan kurşunsuz benzinde ÖTV 1.5836 TL/lt oldu. Motorinde ÖTV 1.2931 TL/lt olarak belirlenirken, otogazda ÖTV 0.8107 TL/kg oldu.

Akaryakıta ÖTV zammı!

Sputniknews'de yer alan habere göre; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun spekülasyonu önlemek amacıyla başlattığı tavan fiyat uygulaması 17 Mayıs'ta sona erdi. İki aylık dönemde devletin her litre benzine 1 lira 66 kuruş, motorine 1 lira 33 kuruş alacağı anlaşıldı.

Tavan fiyat uygulamasının sonlandırılmasından dolayı akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi oranlarında düzenleme yapılmasına karar verildi.

Akaryakıt tavan fiyat uygulamasında sona gelindi!

Akaryakıt tavan fiyat kararında fark tablosu güncellendi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön