27 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...



Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıt ürünlerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışıyla ilgili flaş bir açıklama yaptı. Açıklamada, ÖTV artışının depremin yol açtığı ek maliyetleri bir miktar azaltmayı ve cari açığı kontrol altına almada destek olmayı hedeflediği belirtildi.

 Hazine ve Maliye Bakanlığı ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Bakanlık açıklamasında, akaryakıt ürünlerindeki ÖTV artışının sebeplerine değinildi. İlk olarak, bu artışla depremin yol açtığı ek maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisinin bir miktar azaltılması hedeflendiği ifade edildi. Ayrıca, bu düzenlemenin ithal ürünler olmaları sebebiyle dolaylı olarak cari açığı kontrol altına almaya da yardımcı olacağı belirtildi. İkinci olarak, maktu olan bu vergilerde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kuru artışlarına rağmen 2016'dan bu yana neredeyse hiç vergi artışı yapılmadığına dikkat çekildi. Maktu olan ÖTV tutarlarının enflasyon karşısında eridiği vurgulandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön