29 / 04 / 2024

Akaryakıtta aşırı zamlı fiyatlar ne zaman düşecek! Sektör tarih verdi

Akaryakıtta aşırı zamlı fiyatlar ne zaman düşecek! Sektör tarih verdi

Akaryakıt sektöründe taşımacı esnafın canını çok yakan benzin ve mazot fiyatlarındaki aşırı yükseliş ne zaman sona erecek. Kontak çevirmenin cesaret istediği bu dönemde akaryakıt sektörü temsilcileri aşırı yüksek benzin ve mazot fiyatları sorununu görüşmek için yeni bir toplantı yapacak.



Benzin ve mazot fiyatlarında görülen aşırı yükseliş taşımacı esnaf, kargo şirketleri, ağır vasıta taşıma sektörü ve sürücülerin araçlarını yollara çıkarmaya korkar hale gelmesine neden oldu. Bir litre benzinin 20 lira 38 kuruş, bir litre mazotun 22 lira 87 kuruşa çıkması piyasayı çok olumsuz etkiledi.

AKARYAKIT BAYİLERİ İLE VATANDAŞ KARŞI KARŞIYA GELDİ

Sektördeki zam sorunu çözmek için kolları sıvayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, 16 Mart Çarşamba günü, sektörde faaliyet gösteren bayi temsilcilerini toplantıya çağırdı. Toplantının ana konusu vatandaşın ve akaryakıt bayilerinin artan fiyatlar karşısında korunması için atılacak adımlar olacak.

Akaryakıtta aşırı zamlı fiyatlar ne zaman düşecek! Sektör tarih verdi

Yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşla karşı karşıya kalan benzin istasyonlarının temsilcileri EPDK'nın çağrısıyla 16 Mart Çarşamba günü toplanıp acil çözüm önerilerini masaya koyacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön