15 / 05 / 2024

Akaryakıtta dev indirim! İşte 20 Eylül 2022 akaryakıt fiyat listesi

Akaryakıtta dev indirim! İşte 20 Eylül 2022 akaryakıt fiyat listesi

Gece yarısından itibaren motorine 1 lira 74 kuruşluk indirim geldi. İstanbul'da motorinin litre fiyatı 23 lira 7 kuruşa düşerken Ankara'da 23 lira 18 kuruşa, İzmir'de ise 23 lira 2 liraya geriledi.



Brent petrol fiyatlarındaki ve dolar kurunda yaşanan değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Motorin grubuna bu gece itibari ile 1 lira 74 kuruş indirim gelirken büyük indirim pompaya yansıdı.

İSTANBUL'DA 23 LİRA 7 KURUŞA DÜŞTÜ

Böylece İstanbul'da motorinin litre fiyatı 24 lira 81 kuruştan, 23 lira 7 kuruşa düştü. Öte yandan Ankara'da 23 lira 18 kuruşa, İzmir'de ise 23 lira 2 kuruşa indi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıtta dev indirim! İşte 20 Eylül 2022 akaryakıt fiyat listesi

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön