06 / 05 / 2024

Akaryakıtta indirim için yeni formül önerisi! 

Akaryakıtta indirim için yeni formül önerisi! 

Araç sahipleri tarafından merakla takip edilen akaryakıt fiyatlarında indirim olması için şok bir öneri geldi. İşte EPGİS tarafından yapılan o indirim önerisi...



Bloomberg HT'nin aktardığına göre; Fesih Aktaş, benzin ve motorinde KDV indiriminin yapılmasının gerektiğine dikkat çekerek, çağrıda bulundu. 

"Biz de EPGİS olarak akaryakıt fiyatları üzerinde yer alan 2 lira 89 kuruşluk KDV’de oranının yüzde 1 e indirilmesinin katkı sağlayacağına inanmaktayız” ifadelerini kullanan Aktaş, konuyla ilgili açıklamasının devamında akaryakıtta yüzde 18 olan KDV ile fiyatların yükseldikçe devlet tarafından taksil edilen tutarında artış gösterdiğini belirtti. Aktaş, şunları kaydetti:

Akaryakıtta indirim için yeni formül önerisi! 

"19 liraya ulaşan motorinin içerisinde 2 lira 52 kuruş ÖTV ve 2 lira 89 kuruşa varan KDV ile birim maliyette 1 litrede toplamda devlet, 5 lira 41 kuruş vergi almaktadır. Bu verginin KDV olan kısmından 2 lirasının vatandaşa yansıyacak şekilde pompa satış fiyatlarından düşürülmesinin, kalan 89 kuruşun ise hızla kapanan akaryakıt bayileri ile dağıtım şirketlerinin toplam marjına yansıtılmasının hem vatandaş hem de iflasa sürüklenen istasyonlar için can suyu olacaktır."

Benzin fiyatları zirve yaptı! İşte yeni fiyat listesi!

Ayçiçek yağına zam kapıda!

Yatırımcılar kuyumcuların yolunu tuttu! Altın fiyatları bugün kaç lira?

Gıda fiyatları ne zaman düşecek? İşte yanıtı...

Gümüşe ilgi artıyor! 3 Mart 2022 gümüş fiyatı!

Temmuz emekli maaş zammı ne kadar olacak? 2022 temmuz emekli maaş zammı enflasyon farkı…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön