05 / 05 / 2024

Akaryakıtta yeni dönem resmen başlıyor! Dikkat! EPDK açıkladı!

Akaryakıtta yeni dönem resmen başlıyor! Dikkat! EPDK açıkladı!

EPDK'nin yeni düzenlemesiyle birlikte akaryakıt istasyonları için yeni bir düzenleme geldi, yapılan düzenleme ile akaryakıt fiyatları üzerinde yeni bir yükün önleneceği belirtiliyor



Sabah Gazetesi'nden Barış Şİmşek'in haberine göre; Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yapacağı düzenleme ile beraber yeni Taşıt Tanıma Sistemi'ni (TTS) devreye sokacak. Şirket araçlarının direkt olarak aldığı akaryakıtta dağıtıcı komisyonları ortadan tamamen kalkacak. Akaryakıt istasyonları bu sayede dolaylı şekilde de olsa kar sağlayacağı için benzinde distribütör ve dağıtıcı komisyonları sebebiyle ekstra yüksek fiyatlar üzerinden satış yapmak zorunda kalmayacak.

Akaryakıtta yeni dönem resmen başlıyor! Dikkat! EPDK açıkladı!

TTS SİSTEMİ ALARM VERİYOR

Akaryakıt dağıtım şirketlerinin kendi elemanları tarafından ya da TTS distribütörleri sayesinde şirketlerle anlaşma yoluyla geliştirdiği satış kanalı olan TTS bir süredir kırmızı alarm veriyordu. Dağıtım şirketlerinin yaptığı iki yönlü anlaşmalar nedeniyle akaryakıt istasyonları hangi müşteriye, hangi oranla indirim uygulandığını bilmediği için istasyona gelen araçlara yakıtı veriyordu.

Bu sistem nasıl işleyecek, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bu konu hakkında ne dedi? İşte o ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön