04 / 05 / 2024

Akaryakıtta yeni dönem resmen başlıyor! Dikkat! EPDK açıkladı!

Akaryakıtta yeni dönem resmen başlıyor! Dikkat! EPDK açıkladı!

EPDK'nin yeni düzenlemesiyle birlikte akaryakıt istasyonları için yeni bir düzenleme geldi, yapılan düzenleme ile akaryakıt fiyatları üzerinde yeni bir yükün önleneceği belirtiliyor



BAYİLER ŞİRKET ARAÇLARINA KOTA UYGULUYORDU

15 gün arayla biriken TTS satışları için bayilere dağıtım şirketleri prim faturaları kesiyor ve bu para da vakti geldiği zaman bayilerin hesaplarına aktarılıyordu. Bayiler anlaşmalı müşterilere sağlanan yüzde 5 ve 8 arası iskontolar sebebiyle kâr edemiyor hatta zarara uğruyor, mevcut yöntemde dağıtım şirketinin müşterisine para vererek aldığı akaryakıtı adeta veresiye veriyor, vade, işçilik ve istasyon gideri gibi giderleri kâr etmeden kendi cebinden karşılıyordu. Bu nedenle bayiler bir süredir şirket araçlarına ya kota uyguluyorlardı ya da yakıt vermiyorlardı.

Akaryakıtta yeni dönem resmen başlıyor! Dikkat! EPDK açıkladı!

"Bayinin kârı ise bayide kalacak."

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz,  Ankara  Ticaret Odası ile dün de İstanbul Ticaret Odası ile görüşme yaptıklarını açıklayarak şunları söyledi:

"Enerji sektöründe tüm kesimleri dinleyerek, her türlü maliyetleri hesaplamaları yaparak mağduriyetleri önlemeye çalışıyoruz. Bu konuda da akaryakıt bayilerinin bir mağduriyeti bulunuyordu. Şimdi hayata geçirmeyi planladığımız yeni düzenlemeyle akaryakıt dağıtım şirketlerinin Taşıt Tanıma Sistemi'nde bayilere yansıttığı komisyon tutarlarını artık yansıtmamasını isteyeceğiz. Yani dağıtım şirketleri müşterileriyle yapacağı anlaşmalarda kendi kâr oranları üzerinden pazarlık yapabilecekler. Bayinin karı ise bayide kalacak."

Akaryakıt fiyatlarında son dakika şoku! İşte yeni fiyatlar! 

Akaryakıt fiyatlarında neler oluyor? 5 TL birden inebilir...

Akaryakıt fiyatlarındaki zam hız kesmiyor! Bu gece de...

Araç sahiplerine kötü haber! Benzin ve motorine bir zam daha geliyor…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön