29 / 04 / 2024

Akasya Acıbadem Mehpare Evrenol imzasıyla MIPIM’de finalde!

 Akasya Acıbadem Mehpare Evrenol imzasıyla MIPIM’de finalde!

Bu yıl 23’üncü kez dünyanın en iyi gayrimenkul projelerinin taçlandırılacağı MIPIM Ödülleri’nde Anadolu yakasının en gözde yaşam merkezi olan Akasya Acıbadem, ‘En İyi Konut Projesi’ kategorisinde finale kaldı.




Mehpare Evrenol yürütücülüğündeki Mimarlar Workshop tarafından projelendirilen Akasya Acıbadem’in ‘En İyi Konut Projesi’ kategorisinde tek Türk proje olarak finale kaldığı yarışma sonuçları 14 Mart 2013 tarihinde MIPIM kapsamında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Finale kalan projeler, 11 Şubat -11 Mart 2013 tarihleri arasında www.mipimworld.com’dan  ve MIPIM sosyal ağlarından halk oylamasına sunulacak.


Dünyanın en büyük gayrimenkul buluşmalarından biri olarak gösterilen ve gayrimenkul alanında en prestijli fuar olarak kabul edilen MIPIM kapsamında düzenlenen MIPIM Ödülleri’nde, SAF GYO’nun Akasya Acıbadem projesi finale kaldı. Ödüller için her kategoriden dört aday, jüri tarafından belirlendi. Akasya Acıbadem, Göl ve Koru etaplarıyla, kategorisindeki tek Türk proje olarak dünya devleriyle aynı listede birinciliğe koşuyor. 


 Akasya Acıbadem Mehpare Evrenol imzasıyla MIPIM’de finalde!


MIPIM Ödülleri’nin adaylarından Akasya Acıbadem’in yapımına 2009 yılında başlandı. Akasya Acıbadem, Göl, Koru ve Kent etaplarından oluşuyor. Göl ve Koru etaplarında yer alan 896 konutta yaşam 2012 yılında başladı. İddialı bir peyzaja sahip projenin merkezinde 26 bin metrekarelik Central Park bulunuyor. Anadolu Yakası’nın en prestijli alışveriş merkezinin üzerinde yükselecek olan Kent Etabı’nda 180m yüksekliğinde 40 katlı bir rezidans ve hepsi kat bahçeli 16 katlı yatay bir blok yer alıyor. Kent Etabı’ndaki kulede home–office olarak kullanıma uygun dairelerin yanı sıra, boğaz ve deniz manzaralı, farklı tiplerde 24 adet penthouse suites bulunuyor. Tamamı kat bahçeli, 16 katlı yatay blokta ise farklı m2’lerde yaşam seçenekleri sunuluyor.


Bu yıl 23’ünce kez dünyanın en iyi gayrimenkul projelerinin ödüllendirileceği MIPIM Ödülleri organizasyonu 12-15 Mart 2013 tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde yapılacak. Türkiye’nin 2013 yılının ‘Onur Ülkesi’ seçildiği MIPIM Zirvesi kapsamında sonuçlar 14 Mart 2013 tarihinde açıklanacak. Ödül töreni öncesi 11 Şubat- 11 Mart 2013 tarihleri arasında yapılacak halk oylamasıyla en seçkin projeler ayrıca oylamaya sunulacak. 


Avrupa’nın en başarılısı seçilmişti

Mehpare ve Alp Evrenol öncülüğünde yaklaşık 15 kişilik bir ekiple, 5 yıllık bir çalışmanın ardından projelendirilen Akasya Acıbadem, Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan 'The European Property Awards 2012'de "En İyi Yüksek Bina Mimarisi" kategorisinde 5 yıldız almış ve “Avrupa’nın En Başarılı Projesi” seçilmişti.

Akasya’nın en prestijli daireleri Penthouse Suites satışta

SAF GYO tarafından hayata geçirilen Akasya Acıbadem projesi, 182 bin metrekarelik arazi üzerinde kuruldu. İki etabında hayatın başladığı projenin üçüncü etabı olan Kent 2013 yılında teslim edilecek. İkonik kütlesel etkiye sahip yapısı ile toplamda 456 üniteden oluşan bu etapta; 199 teraslı rezidans, 198 home-ofis, 35 ticari ofis ve 24 adet penthouse suites bulunmakta. Kusursuz plan çözümlerine sahip Akasya Rezidans etabı havuz ve bahçe sulamalarında gri suların kullanılması, yağmur sularının değerlendirilmesi, kat bahçelerinin tasarlanması, aydınlatma otomasyonları ile elde ettiği enerji verimliliği sayesinde Breem sertifikası adayı.


Geri Dön