03 / 09 / 2024

Akbank hizmetleri Carrefour'a taşındı

Akbank hizmetleri Carrefour'a taşındı

Akbank ve Carrefoursa bankacılık hizmetlerini hipermarketlere taşıdı



Carrefoursa-Axess işbirliği ile Akbank, hipermarket bankacılığına da adım atarken, Carrefoursa da mağazalarında kurulacak Akbank "Carrefoursa Kredi Ekspres" şubeleriyle müşterilerine yeni bir platform oluşturacak. Carrefoursa Genel Müdürü Guillaume Vicaire, Akbank ile yaptıkları işbirliği kapsamında 19 hipermarketlerinde müşterilerine finansal hizmetler sunacaklarını belirterek, "CarrefourSA olarak amacımız; ailelerin bütçelerini korumaktır. Türk tüketicisi küresel kriz ve kendi geleceği konusunda oldukça kötümser. Daha ekonomik şeylere, indirimlere, promosyonlara bakıyor. Biz de onlara bütçelerini idare etmede yardımcı olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil de, "Hipermarket bankacılığı diyebileceğimiz yeni bir konsept başlıyor. Bunun içerisinde finansal hizmetler var. Bu işbirliğinin önü çok açık" şeklinde konuştu.
Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akbank, hipermarket bankacılığına başlıyor
Akbank ve CarrefourSA işbirliğine giderek bankacılıkta yeni bir platform açtı. CarrefourSA mağazalarında kurulacak Kredi Ekspres şubelerinde kredi kartı, tüketici kredileri pazarlanacak. Ayrıca her iki kurum ortaklaşa Carrefour Axess kredi kartını çıkarıyor


Akbank ve CarrefourSA işbirliğine giderek Türkiye'de ilk defa hipermarket bankacılığını başlatıyor. Bu işbirliğinin ilk adımı olarak Axess ve CarrefourSA Plus kartının özellikleri 'Carrefour Axess' markası altında birleştirilerek yeni bir kredi kartı çıkartılacak. İkinci adımda Carrefour mağazalarında  'Kredi Ekspres' şubeleri açmaya hazırlanan Akbank, bu şubelerde kredi kartı, tüketici kredileri, sigorta ve diğer bankacılık  ürünlerini pazarlayacak.

Akbank ile CarrefourSA arasındaki işbirliğine ilişkin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil ve CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire işbirliğinin detayları hakkında bilgi verdi.Akbank ile CarrefourSA arasında gerçekleşen işbirliği ile 'hipermarket bankacılığı diyebileceğimiz yeni bir konsept başlıyor' diyen Hakan Binbaşgil, şunları söyledi: 'Perakende noktasında ihtiyaç anında müşterilerin yanıbaşında olma ve tüm finansal ihtiyaçlarını karşılama hedefiyle yola çıktık. Müşterilerimize yeni bir platform sunuyoruz. Kredi Ekspres şubeleri perakende müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarının karşılanması için özel olarak tasarlandı. İlk etapta 19 şube açılacak. Talebe göre sayıları önümüzdeki dönem artabilir.'

6. REYONU AÇIYORUZ
2008 yılında 100 milyon liradan fazla yatırım yaptıklarını, 2009 yılınnda 24 süpermarket ve hipermarket açtıklarını belirten Guillaume Vicaire, bu yıl da en az geçen yılki kadar yatırım yapmayı planladıklarını aktardı. Hedeflerinin ne olursa olsun çok hızlı büyümek olduğuna işaret eden Vicaire, 'Akbank ile işbirliğine giderek şimdi yeni bir hizmet sunmaya başlıyoruz. Bugüne kadar 5 reyonumuz vardı. Şimdi finansal hizmetlere de giriyoruz, 6. reyonumuzu açıyoruz'' dedi.

2,5 milyon müşterisi var
GUİLLAUME Vicaire, 2,5 milyon aktif CarrefourSA Plus kart kullanıcısı bulunduğunu belirterek cirolarının üçte ikisinin sadakat kartıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Vicaire, bir soru üzerine yeni kredi kartından beklentilerini şöyle özetledi: 'Bazı ülkelerdeki oranlara bakıldığında, sadakat kartı üyelerinin yaklaşık yüzde 30'unun kredi kartına geçtiğini görüyoruz. Türkiye için bir şey söylemek zor ama iddialıyız.'

Türk tüketicisi çok kötümser
CARREFOURSA Genel Müdürü Vicaire, Türk tüketicisinin küresel kriz ve kendi gelecekleri konusunda oldukça kötümser olduğuna işaret ederek şöyle devam etti: 'Türk tüketicisi, başka ülkelerle karşılaştırıldığında daha düşük bir güven düzeyine sahip. Türkiye'de aşırı karamsar bir durum var. Son birkaç aydır güven düzeyi düşük kalmakla birlikte bir düzelme de var.'

Özel kasalarda ekstra yüzde 10 indirim imkanı
l CARREFOUR Axess kredi kartı, CarrefourSA Plus kart ve Axess'in bütün özelliklerini taşıyacak.
l TEMASSIZ kart özelliğine sahip. 35 TL'ye kadar yapılan alışverişlerde şifre sorulmayacak.
l CARREFOURSA'DA yapılacak ilk alışverişte yüzde 10 'hoşgeldin' indirimi sağlayacak. Ayrıca CarrefourSA markalı ve aylık olarak değişen kampanyalı üründe sürekli yüzde 10 ekstra indirim daha yapılacak.
l 150 TL'nin üzerindeki gıda hariç elektronik, mobilya ve beyaz eşya alışverişlerinde vade farksız 12 ay taksit imkanı sunuyor. l KART sahipleri sıra beklemeden kendilerine özel kasalardan ödemelerini gerçekleştirebilecek.
Akşam/Ayfer ARSLAN


Carrefour ve Akbank'tan ortak banka
CarrefourSA Akbank, ile başlattığı ortaklıkla Türkiye'de bir ilke imza atıp 'altıncı reyonum' dediği hipermarket bankasını açıyor. Carrefour'ların içinde açılacak 'Carrefour Kredi Ekspres' şubesi kredi, sigorta ürünleri satacak

Akbank ve CarrefourSA kredi kartı alanında yaptığı işbirliği ile Akbank'ın Axess kredi kartı ile CarrefourSA Plus'ın müşteri sadakat kartını tek bir çatı altında birleştirerek ‘Carrefour Axess' adıyla yeni bir kredi kartı çıkardı. İki kurum ayrıca CarrefourSA'ların içinde açacakları ‘CarrefourSA Kredi Ekspres' şubeleri kanalıyla kredi ve sigorta gibi finansal hizmetleri sunacak. Bu adımla CarrefourSA da beş ana reyonunun yanına bir de finansal hizmet ve ürünlerin de satışını yapacağı ‘altıncı reyonu'nu açmış olacak.
CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire “Akbank'la hipermarket bankacılığını başlattık. İlk etapta 19 hipermarketimizde açılacak olan CarrefourSA Kredi Express  şubeleriyle hizmet vereceğiz. Ve bu sayede müşterilerimize altıncı reyonumuzdan finansal hizmet ve ürünler sunacağız” dedi.

2,5 milyon kartımız var
CarrefourSA Axess kredi kartının tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Guillaume Vicaire, halen 2.5 milyon civarında CarrefourSA Plus sadakat kartı müşterisi bulunduğunu ve bu müşterilerin CarrefourSA Axess kredi kartına geçmesi için çalışacaklarını ifade ederek “Normalde dünya ölçüsünde baktığımızda sadakat kartlarından yüzde 30'luk bir kesiminin kredi kartına dönüş yaptığı gözleniyor. Ancak biz bu konuda çok daha iddialıyız. Mevcut 2.5 milyon rakamı çok yüksek görünebilir, ama biz müşterimizin önemli bir kısmını bu karta kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.
CarrefourSA'nın yatırım ve büyüme hedefleriyle ilgili soruya ise  Vicaire, 2009 hedefinin de en az 2008 yılında yapılan 100 milyon TL'lik yatırım tutarı kadar olduğunu belirterek şöyle devam etti:

50 süpermarket açacağız
“Hedefimizde değişiklik yok. Üç yılda mağaza sayımızı iki kat arttırma yönündeki hedefimize bağlıyız. Türkiye Büyük Avrupa bölgesi içinde büyüme potansiyeli en büyük ülkelerden biri bizim için. Bu nedenle yeni mağazalar açmaya ve bu kanaldan büyümeye devam edeceğiz. 2009'da 4 hipermarket ve 50 adet de süpermarket açmayı planlıyoruz. Karşımıza çıkacak satınalma fırsatlarını da takip ediyoruz”.
Oratlıkla ilgili bilgi veren Akbank Genel Müdürvekili Hakan Binbaşgil de, “Mağazaların içinde açılacak Kredi Express şubeleri perakende müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarının anında karşılanması için özel olarak tasarlandı. CarrefourSA Axess'i sadece bir kredi kartı olarak görmemek lazım. Kart işin dinamosu, ama  bunun ardından çok daha büyük adımlar gelecek” dedi.

Yüzde 10 indirim
Carrefour Axess'in çok sayıda avantajı olacağını da sözlerine ekleyen Hakan Binbaşgil bu konuda şu bilgiyi verdi:  “Carrefour'larda özel kasalar bulunacak. 150 TL'nin üzerindeki mobilya, elekronik gibi ürünlerde vade farksız 12 taksit imkânı sağlanacak. Bu arada kart hem Axess, hem de Carrefour Plus kartın tüm özelliklerini taşıyacak. Temassız kart olduğu için 35 TL'ye kadar olan alışverişlerde beklemeden ödeme yapılabilecek. Ayrıca ilk alışverişlerde harcama tutarı üzerinden süre ve ürün sınırlaması olmaksızın yüzde 10 ‘hoş geldin' indirimi sağlayan Carrefour Axess, ayrıca binlerce CarrefourSA markalı ve aylık olarak değişen kampanyalı üründe CarrefourSA Plus indirimlerinin üzerinden sürekli olarak yüzde 10 ekstra indirime olanak tanıyacak.”

Axess özelliği var
Akbank Genel Müdürvekili Hakan Binbaşgil, yeni kredi kartının chip para, taksit, taksitli nakit avans,çekiliş,hediye gibi Axess'in tüm özelliklerine sahip olduğunu belirtirken, geçici kart uygulaması sayesinde de dileyen müşterilerin alışveriş anında kart hizmetinden yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.

‘Türkler aşırı karamsar'
Türkiye'de tüketicilerin güven kaybında büyük düşüşler yaşandığına dikkat çeken Vicaire, “Son iki yıldır  Türk tüketicisindeki güven kaybı batıdaki tüketicilere göre daha büyük bir düşüş gösterdi. Doğrusu bu fark bizi şaşırttı. Türkiye'de tüketiciler aşırı karamsar. Ancak son birkaç aydır tüketici güveninde bir iyileşme gözleniyor. Önümüzdeki aylarda bu duygunun daha da güçleneceğini düşünüyoruz. Zaten biz de tüketici güvenini artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. İndirimli çok sayıda kampanya düzenledik düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Esin ÇETİNEL/Radikal


Geri Dön