28 / 04 / 2024

Akbank, Ziraat, Vakıf, Garanti…11 banka daha var işin içinde. Flaş karar verildi

Akbank, Ziraat, Vakıf, Garanti…11 banka daha var işin içinde. Flaş karar verildi

Akbank, Ziraat, Vakıf, Garanti bankasının da içerisinde bulunduğu 11 banka tarafından piyasaları ilgilendiren çok önemli bir karar alındı.



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile aynı masaya oturan 11 banka 1 milyar dolarlık vadesiz ihtiyaç kredi kampanyasına imza attı. Aralarında kamu bankalarında yer aldığı Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Denizbank, TEB, Odeabank’ta dahil olmak üzere 11 banka azami 5 milyon dolar ya da 100 milyon TL olmak üzere uygun maliyetli ihraç kredisi detaylarını paylaştı. 

VADESİZ İHTİYAÇ KREDİSİ PAKETİ 

11 banka aynı masaya otururken vadesiz ihtiyaç kredisi paketi içinde ortak karara vardı. Vade(SİZ) İhracat Kredi Paketi imza töreninde önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “Bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile birlikte yaptığımız protokolle Ülkemizin geleceğine yatırım yapma bilinci ile hareket ediyoruz.” sözlerini dile getirdi.

DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK İSTİYORLAR 

Ekonominin ve ticaretin dinamiklerinin hızla değiştiğini belirten Çakar, değişime ayak uydurmakla birlikte üretimde sürdürülebilirliği sağlamak ve güç katma değerli ihracatı artırmak amacıyla bankalarda aynı masaya oturduğunu belirtti. İhracatı artırmak amacıyla üye bankalar ile yeni bir finansman desteği sağlamak için Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) aracılığıyla masaya oturduklarını belirten Çakar, “11 Bankanın katılımı ile 1 milyar dolar tutarına ulaşacak bu kredi paketiyle ülkemiz ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olan ihracatçılarımızın, finansmana erişimlerini kolaylaştıracağız.” sözlerini dile getirdi.


Geri Dön